I Balić se sprema za Eurobasket: Košarka je najljepši sport na svijetu!

U RUBRICI "slavnih navijača", na službenom webu Europskog košarkaškog prvenstva, koje u ponedjeljak starta u Poljskoj, našlo se jedno zanimljivo ime. No, samo one koji nisu pobliže upoznati s karijerom Ivana Balića iznenadit će činjenica da je najpopularnijem hrvatskom rukometašu košarka predstavlja veliku strast. 

"I dalje smatram da je košarka najbolji sport na svijetu. Rukomet je puno grublji sport, ima više kontakata i udaraca. Košarka je gospodski sport, barem u usporedbi s rukometom", smatra Balić koji je sportsku karijeru započep upravo uz košarkašku loptu.

"U to vrijeme Jugoplastika je osvojila tri uzastopne titule europskog prvaka i svi su u Splitu bili zaluđeni. Klinci su igrali samo košarku."

Kad  je varšio 15 godina, Balić je krenuo drugim putem.

"Moji roditelji, oboje su se bavili rukometom. Mislim da mi je bilo suđeno da postanem rukometaš."

Dana Balić u riznici medalja ima svjetsko i olimpijsko zlato te dva svjetska i jedno europsko srero. Teško da se može požaliti što je odabrao rukomet, ali košarka je uvijek ostala njegova ljubav.

"Znam sve igrače naše reprezentacije. Odličan sam prijatelj s kapetanom Nikšom Prkačinom. On igra u Zagrebu, baš kao i ja, te smo sve vidjeli gotovo svaki dan."

Što Hrvatska može napraviti na predstojećem Europskom prvenstvu?

"Nemamo sjajne individualce, ali imamo momčad. No, za pobjede je puno bitnije imati dobru klapu u kojoj svaki pojedinac zna svoju ulogu i odrađuje je na pravi način."

Jedini savjet koji je želio dati našim košarkašima glasi:

"Igrajte svaku utakmicu kao da vam je zadnja. Uvijek dajite sve od sebe.

Pročitajte više