PREMIER LIGA

I Christian Pulisic se nakon Lukakua požalio na Tuchelov sustav

Foto: EPA-EFE

CHRISTIAN PULISIC svojim je najnovijim izjavama potvrdio postojanje problema u Chelseajevoj svlačionici, nakon što je Romelu Lukaku nedavno kritizirao trenera Thomasa Tuchela i rekao da bi se rado vratio u Inter. Amerikanac se u razgovoru za NBC Sports požalio na svoju situaciju u klubu.

"Ovo je očito za mene sezona puna uspona i padova, ne baš onakva kakvu bih želio. Ali idem dalje i to ne utječe na mene kada dođem u reprezentaciju, sretan sam što sam tu", rekao je Pulisic po dolasku na okupljanje reprezentacije SAD-a, koja kroz sljedećih tjedan dana očekuje utakmice sa Salvadorom, Kanadom i Hondurasom u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Pulisic: U reprezentaciji uživam, ali sezona u Chelseaju mentalno je ostavila traga

"Svaki put kad dođem u reprezentaciju pitaju me što ima u Chelseaju, kako je ovo, kako je ono... Teško je. Znalo je mentalno ostaviti traga na meni. Nisam uvijek igrao na poziciji na kojoj bih želio, ali mislim da je dobro biti svestran i sposoban igrati na više pozicija, imati i drukčije kvalitete na terenu. Puno sam naučio i nadam se da ću se uskoro ugodnije osjećati", rekao je Pulisic.

"Uvijek sam vrlo uzbuđen kad dođem u reprezentaciju, kad mogu uživati igrati s ovim dečkima i samo uživati u nogometu", naglasio je Pulisic, što samo potvrđuje da jednaki užitak ne osjeća dok je u klubu.

Najmanje je igrao na svojoj poziciji

Na posljednje dvije utakmice prije reprezentativne stanke Pulisic je ostao neiskorištena zamjena, a na prethodnih šest igrao je na raznim pozicijama, na svojoj uobičajenoj na krilu, na beku i najčešće kao lažna devetka, a to mu Tuchelovo taktičko šaranje očito nije sjelo.

Početkom sezone propustio je nekoliko utakmica zbog covida, a zatim cijeli rujan i listopad zbog ozljede gležnja. Ukupno je u sezoni sakupio 19 nastupa u svim natjecanjima i postigao tri gola, ali najrjeđe je igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

Lukaku se puno otvorenije žalio

Na Tuchelovu taktiku nedavno se još nervoznije žalio Romelu Lukaku, govoreći da nije prilagođena klasičnom centarforu poput njega. Osim toga, javno je rekao da žali što je otišao iz Intera, koji je čak ponovno na društvenim mrežama naveo kao klub za koji igra.

"Fizički sam dobro. Ali nisam zadovoljan situacijom u Chelseaju. Tuchel je odlučio igrati s drugim sustavom. Neću odustati, bit ću profesionalac. Nisam zadovoljan situacijom, ali sam profesionalac i sada ne mogu odustati", objasnio je krajem godine svoju situaciju u Chelseaju.

Daily Mail nekidan je posvetio tekst lošoj atmosferi i velikim tenzijama u svlačionici europskog prvaka, a to se vidjelo i na utakmici s Brightonom kada su kamere snimile Lukakua i Hakima Ziyecha u svađi te u izostanku Marokančeva slavlja nakon što je zabio gol.

Pročitajte više