Sjećate se Plavog vulkana? Engleski Mirror žali što Dinamo nikad nije izgradio lebdeći stadion

Foto: Arhiva

U MORU projekata i ideja za adaptaciju Maksimira ili gradnju novog stadiona, prije desetak godina našla se studija "Plavog vulkana". Stadion na Kajzerici, po tadašnjim izračunima, stajao bi oko 120 milijuna eura, a osim revolucionarnog dizajna, iznad terena bi bio postavljen semafor koji bi izgledao kao da lebdi.

No, ideja arhitekta Hrvoja Njirića nije nikada zaživjela, kao što nije ni bilo kakav plan rekonstrukcije Maksimira u koji je dosad ulupano više od 100 milijuna eura. Osim prividnog ušminkavanja prije nekoliko godina za Ligu prvaka, Maksimir je danas prepušten propadanju, baš kao i klub koji na njemu igra nogomet.

"Plavog vulkana" dosjetili su se i Englezi, točnije list Mirror, koji je objavio popis najneobičnijih stadiona koji, nažalost, nikada nisu bili izgrađeni. Dinamo se tako našao u društvu Liverpoola, Chelseaja, Barcelone i ostalih europskih i svjetskih velikana čiji ambiciozni planovi nikad nisu bili realizirani.

"Stadion u obliku vulkana? Naravno! A što kažete na semafor koji lebdi iznad travnjaka? Svi bismo trebali biti tužni što ovo nikada nije zaživjelo", stoji u tekstu.

Pročitajte više