I Parker odbio Hajduk: Bivši Zvezdaš potpisao za nizozemski Twente

JUŽNOAFRIKANAC Bernard Parker koji je figurirao kao moguće pojačanje Bijelih, u posljednjem trenutku odbio je splitski Hajduk, odlučivši karijeru nastaviti u nizozemskom Twenteu.

Prema pisanju tamošnjih medija, za usluge napadača koji je nedavno bio članom Crvene Zvezde, nizozemski klub platit će matičnom afričkom klubu Thanda Royal Zulu milijun eura.

Prisjetimo se, 23-godišnji Parker rođen je u Reiger Parku, nedaleko od Boksburga u Južnoafričkoj Republici. Seniorsku karijeru započeo je 2004. godine u klubu Thanda Royal Zulu za koji je nastupio 116 puta i zabio 29 golova, nakon čega je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je u 19 nastupa zabio sedam golova.

Reprezentativac Južne Afrike postao je 2007. godine i otad je upisao 19 nastupa tijekom kojih je sedam puta tresao protivničke mreže (zabijao je Malavima, Novom Zelandu, Norveškoj, Gani i Kamerunu).

Širem se nogometnom puku Parker najbolje predstavio na Kupu konfederacija, u kojem je domaća ekipa stigla čak do polufinala. Najbolju predstavu je pružio protiv Novog Zelanda: JAR je pobijedio 2:0, a on je zabio oba gola te je proglašen najboljim igračem utakmice.

Pročitajte više