I srpskoj reprezentaciji prijeti izgon iz Europe!


SVIM selekcijama Srbije prijeti izgon iz europskih natjecanja pod ingerencijom UEFA-e, a pokušaj nogometne A reprezentacije da se plasira na EURO 2008. mogao bi biti stopiran u slučaju i najmanjeg incidenta u Bruxellesu, gdje Srbi igraju kvalifikacijski susret s Belgijom, prenosi B92. 

Nakon Partizana koji je zbog nereda u Mostaru izbačen iz Europe, te Crvene Zvezde, koja je pod uvjetnom kaznom, sada je pod povećalom disciplinskih organa i srpski nogometni savez (FSS), obzirom da UEFA prijeti eliminacijom iz kvalifikacija za EP, dođe li do bilo kakvog incidenta na južnoj tribini stadiona "Kralj Bauduin"...

"FSS je više od dvadeset puta u posljednjih desetak godina novčano kažnjavan i više nema provlačenja. Toga moraju biti svjesni i navijači. I najmanja greška može stajati reprezentaciju eliminacija iz kvalifikacija.“ - istaknuo je glasnogovornik FSS-a Aleksandar Bošković.

Educiranje navijača

Savez se čak odlučio na akciju educiranja navijača, svjetsan da i najmanji uvredljiv navijački poklik može prouzročiti izgonom iz Europe do 2010. godine.

"Moramo pokazati fair-play, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno bez uvredljivog skandiranja koje nemaju veze s nogometnom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Europi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi." - osvrnuo se Bošković u razgovoru za Večernje novosti.

"Pokazat ćemo da Srbi nisu rasisti!"

Iako FSS već godinama ne vodi navijače organizirano na utakmice, po pravilniku je odgovoran za njihovo ponašanje.

"Odlučili smo i da se naši reprezentativci, preko spotova obrate navijačima, da pokažemo kako Srbi nisu rasisti, a naš povjerenik za sigurnost, Sveta Đurović će sa domaćinima raditi oko organizacije naših navijača u Bruxellesu." - zaključio je Bošković.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više