I stav navijača je stav: Policija Demonima zabranila transparent podrške Mariju Galiću

UJEDINJENI su proteklog vikenda bili navijači hrvatskih klubova u podršci Mariju Galiću, pripadniku Bad Blue Boysa koji je u nasilnom pohodu na policijske snage u civilu dobio metak u prsa. ", jer iako za "pothvat" radikalne frakcije BBB-a isprike nema, još teže je opravdati "model" kojim se policija poslužila u obradi slučaja.

"Baklja nije metak", "I život navijača je život", samo su neke od navijačkih poruka koje su nogomet bacile u drugi plan. Svoj stav poput navijača Dinama, Hajduka, Šibenika, Cibalije, Karlovca i mnogih drugih nisu međutim uspjeli izraziti pripadnici pulskih Demona. Oni su naišli na nerazumijevanje karlovačke policije koja im je zabranila unošenje "uvredljivog i nepodobnog" transparenta na stadion karlovačkog prvoligaša.

Na transparentu je istaknuta poruka; "O ranjenom navijaču malo se priča, zar je život postao sića? Mario, drži se", i sasvim je jasno da navijači Istre nisu razumjeli koji je dio poruke uvredljiv i za koga.

Zabranili im transparent jer će novinari pisati o navijačima umjesto o utakmici?!

Oko 90 navijača Istre stiglo je u Karlovac organiziranim prijevozom.90 navijača Istre je stiglo organizirano autobusima u Karlovac. Prilikom ulaska na stadion i pregledom transparenata policija je sporni natpis odvojila sa strane, tvrde istarski navijači.

"Najprije su nam kazali da se moraju konzultirati s vrhom, a nakon nekoliko minuta rečeno nam je da dotična parola nije dopuštena jer vrijeđa policiju. Samim time je bilo jasno da bi pokušaj unošenja transparenta usprkos zabrani policije završio uhićenjima", istaknuli su pripadnici Demona, zgroženi činjenicom da su karlovački policajci i po treći put promijenili priču te ustvrdili kako bi sporni natpis poslužio novinarima kao lajt motiv utakmice, pa bi se umjesto o nogometu pisalo o navijačkoj poruci.

Koju su Demoni imali pravo istaknuti, jednako kao i ostali pripadnici navijačkih skupina, dok god ona zaista nije uvredljiva za policijske službenike, institucije ili državu.

Pročitajte više