IBF je naredio borbu Hrgovića i Usika za pojas. Promotor Ukrajinca to ne želi

Foto: EPA

BOKSAČKA organizacija IBF naredila je da Oleksandr Usik mora braniti njen pojas protiv obaveznog izazivača Filipa Hrgovića. To znači da se borba između Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje naslova svih organizacija neće održati još neko vrijeme, a u slučaju Hrgovićeve pobjede možda i nikada. Usikov promotor ne vidi prepreku za borbu ukrajinskog boksača s Furyjem.

Usik drži pojaseve teškaškog prvaka po organizacijama WBA, WBO, IBF i IBO i želio bi i WBC-ov koji je u vlasništvu Furyja. Ranije je bio rekao da ga jedino ta borba zanima, ali je tim hrvatskog teškaša potvrdio da je IBF naredio borbu Usika i Hrgovića.

"Trenutačno ne mogu naslutiti da bi to trebalo utjecati na borbu za ujedinjenje titula. Očekujemo da će sljedeća borba biti za ujedinjenje pojaseve i da će biti organizirana na Bliskom istoku", rekao je Usikov promotor Aleksander Krasjuk.

Navijači žele gledati Usika protiv Furyja

Boksački navijači žele borbu Usika i Furyja, a ona se i dalje može dogoditi ako se Hrgović odluči maknuti s puta, za što će sasvim sigurno dobiti vrlo visoku financijsku stimulaciju, s obzirom na novac koji bi generirala borba dvojice prvaka.

Hrgović je jako želio tu borbu za pojas i godinama je patio zbog nemogućnosti da pronađe adekvatnog protivnika, a sada će mu se ukazati prilika da pojas napadne već u 13. borbi profesionalne karijere. Ako Hrgović ne odustane, Usik i dalje može boksati s Furyjem, ali morao bi se odreći IBF-ovog pojasa, pa to automatski više ne bi bila borba za ujedinjenje svih titula.

Ako to ipak napravi, Hrgović bi se za upražnjenu titulu borio protiv Andyja Ruiza ili Anthonyja Joshue.

Pročitajte više