Ibišević na meti West Bromwicha i Aston Ville, Reja ga želi u Laziju

"HOFFENHEIM traži napadača. Deset golova u jedanaest utakmica 'vrište' za pojačanjem. I zato što nakon Dembe Ba (zimus otišao u West Ham) u Englesku odlazi i Vedad Ibišević (26)".

Uvod je to teksta kojeg na svojim internetskim stranicama donosi njemački dnevnik Bild.

"Kod njega je uočljiv pozitivan trend, bilo bi dobro da tako i nastavi, potrebno nam je nekoliko bodova",  zadovoljan je bosansko-hercegovačkim reprezentativcem sportski direktor Bundesligaša Ernst Tanner.

Ibišević je ove sezone u njemačkom nogometnom prvenstvu postigao sedam golova, od čega dva u nastavku sezone. Dobrim je igrama na sebe skrenuo na sebe i pozornost engleskih klubova, točnije West Bromwicha i Aston Ville, pa se već počelo pričati o transferu koji bi se kretao oko sedam milijuna eura.

No, nisu samo klubovi iz Premiershipa zainteresirani za Vedadove usluge. Bivši trener Hajduka Edoardo Reja navodno je veliki obožavatelj igre Hoffenheimovog napadača, a u Laziju su spremni za njegovu kupnju potrošiti između sedam i osam milijuna eura, iako mu u Hoffenheimu vrijednost procjenjuju na deset milijuna eura.

Ove je sezone Ibišević na učinku od sedam postignutih golova, a u polusezoni 2008/09 sa 18 golova u 17 susreta bio je najbolji bundesligaški strijelac. Onda ga je snašla teška ozljeda koljena koja je ujedno udaljila Hoffenheim od aspiracija na naslov.

Pročitajte više