ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Ibra o Juventusu: Kad sam vidio taj duel na treningu, pomislio sam da sam nitko

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ igrao je u Juventusu od 2004. do 2006., a u milanski se Inter otisnuo nakon što je torinski klub nakon Calciopolija izbačen u Serie B.

Šveđaninu to navijači Stare dame nikad nisu oprostili. Ibra je nakon Intera igrao za Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United i LA Galaxy. Danas, u 38. godini, predvodi Milan, u koji se vratio u siječnju ove godine kako bi pomogao klubu da nadmaši višegodišnje prosječne rezultate.

VIDEO: Zlatanovi najbolji golovi za Juventus

"Ako je tako nagazio Del Piera, što bi tek uradio meni?"

Zlatan je glavna faca u svlačionici i u prošlotjednom intervju za Gazzettin Sport Week govorio je o periodu u Juventusu gdje je, kao 23-godišnjak, bio - nitko i ništa.

"Kad sam stigao u Juventus 2004. godine, zatekao sam potpuno drugačiji mentalitet od onog u Malmöu ili Ajaxu", započeo je pa nastavio:

"Ondje su vas poštovali, ali u Juventusu ste bili jedan od mnogih. Još uvijek se sjećam duela Alessandra Del Piera i Liliana Thurama. Del Piero je bio zvijezda. Na treningu je tada kontrolirao loptu i Thuram mu je uklizao s leđa. Bum! Srušio je Del Piera. Pomislio sam - ako je tako nagazio Del Piera, zvijezdu, onda bi mene ubio! Ja sam bio nitko. Svi treninzi su bili takvi, snažni, snažni i snažni."

Anegdote s Capellom i Moggijem

Potom je govorio o prvom susretu s tadašnjim trenerom Fabiom Capellom.

"Prvi susret s njim bio je ljepši od prijašnje priče. Čitao je Gazzettu dello Sport, a ja sam uoči prvog treninga ušao u njegov ured i rekao mu 'dobro jutro, gospodine' jer su mi rekli da tako moram. On je nastavio čitati i okrenuo novu stranicu, a onda uzeo kavu. Stajali smo tako 15-20 minuta i nisam dobio nikakav odgovor. Potom je zatvorio Gazzettu i otišao. Pomislio sam - ako me tretira ovako, to znači da se moram tu dokazati. Učinio je da se osjećam kao nitko. Onda mi je rekao: 'Nemoj pitati za poštovanje, zaradi ga.' I jesam."

Imao je anegdota i s glavnim direktorom Lucianom Moggijem, koji ga je i doveo iz Ajaxa.

"Sedam dana kasnije trenirali smo na Sisportu, blizu zgrade starog grada. Tu su bila dva terena, no tuševi nisu baš dobro radili. Bili su nečim blokirani. Kada dođete u Juve, sve je fantastično, ali umjesto toga, tuširao sam se s Trezeguetom i još dvojicom igrača. Sve je poplavilo. Pomislio sam - ovo je sranje! Moggi je bio vani i rekao sam mu: Ovo nije normalno da se događa, mi smo Juventus. A on mi je odgovorio: 'Moraš znati da ovdje nisi da se osjećaš dobro, nego da pobjeđuješ.' Ponio sam to s tobom - pobjeđivanje je sve."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više