IBRA U CENTRU KAOSA Laktom se osvetio za gaženje po glavi, pa isprovicirao crveni za suparnika

Screenshot: Youtube

RASPAŠOJ na samom kraju prvog poluvremena utakmice Manchester United - Bournemouth (1:1) u 26. kolu Premier League.

Sve je za sada rezultiralo crvenim kartonom (drugim žutim) za veznjaka gostiju Andrewa Surmana, ali nema dvojbe da će naknadno žestoko biti kažnjeni napadač domaćih Zlatan Ibrahimović i Tyrone Mings, branič Bournemoutha.
 
Sudac Kevin Friend potpuno se pogubio jer igrače koje je trebao isključiti nije kaznio ni žutim kartonom (posebno jer je Ibrahimović već od ranije imao žuti), dok je potpuno neopravdano crveni karton pokazao nedužnom Surmanu. Njega je već ranije prestrgo kaznio prvim žutim zbog čistog starta na Shawu, da bi mu drugi žuti dao nakon što je Surman gurnuo Ibrahimovića, ali to je bio odgovor na Zlatanov lakat u glavu njegova suigrača Mingusa.

Do spomenutog poteza za izravni crveni karton, a kamoli ne za drugi žuti, ali što Friend nije kaznio nikako, došlo je također iz osvetničkih pobuda. Jer prije nego što je Zlatan opalio suparnika laktom, Mings je njega nagazio na glavu dok je Unitedov napadač ležao na travi.
 
Tako da je zaključak sljedeći: sudac je trebao isključiti Mingsa i Ibrahimovića. Ali da je prvi ranije izbačen iz igre zbog gaženja Ibre po glavi, Zlatan se ne bi imao kome osvetiti.
 
Ponavljamo, Surman je potpuno nezasluženo jedini fasovao za sve ovo udaranje tako što je dobio crveni karton. 

Pročitajte više