Ibrahimović: Ne zaboravite odakle ste! Majka mi je iz Hrvatske, otac iz Bosne

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ karijeru će završiti kao jedan od najvećih švedskih nogometaša u povijesti, no sve je moglo biti drugačije da su iz HNS-a ili Nogometnog saveza BiH bili brži i konkretniji. 
 
Ibrahimović je rođen 3. listopada 1981. godine u Malmöu, otac Šefik je Bosanac iz Bijeljine, a majka Jurka Hrvatica iz Škabrnje. Navodno je sjajni napadač bio spreman zaigrati za Hrvatsku ili BiH, ali su Marković i društvo zakasnili, a Bosanci zakazali.
 
"Dolazim iz drugačijeg mjesta. Majka mi je iz Hrvatske, otac iz Bosne, a ja sam odrastao u malom predgrađu u Švedskoj. Nisam imao mnogo, zato sam radio više od svih ostalih u Ajaxu, Juventusu, Interu, Barceloni, Milanu i PSG-u. Slušao sam, ali nisam uvijek pratio. Znao sam što meni treba. Ako ima išta što sam naučio, to je da šanse ne dobivaš – uzimaš ih", rekao je Ibrahimović u jednoj reklami i poručio: "Ideš svojim putem, ali nikada ne zaboravi odakle dolaziš!"
 

 
Napadač, koji je napustio PSG, uskoro bi trebao objaviti u kojem će klubu nastaviti karijeru, a najveći favorit za njegovo dovođenje su Manchester United i Jose Mourinho.

Pročitajte više