Ide po četvrtu krunu: Contador potvrdio nastup na Tour de Franceu

ŠPANJOLSKI biciklist Alberto Contador potvrdio je da će nastupiti na prestižnoj francuskoj utrci Tour de France koju je osvajao u tri navrata (2007., 2009., 2010.).

Utrka započinje 2., a završava 24. srpnja.

"Da, rekao je da će voziti Tour", potvrdio je njegov glasnogovornik Jacinto Vidarte.

Podsjetimo, Contadorov nastup je definitivno omogućila odgoda pravorijeka u dopinškom slučaju koji se i dalje protiv njega vodi, a koju je odredio Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausannei. Contadoru je CAS trebao presuditi prije starta najcjenjenije svjetske utrke, nakon saslušanja prvotno zakazanog između šestog i osmog ovog mjeseca. No, iz CAS-a su saslušanje pomaknuli za početak (1. - 3. kolovoza) kako bi svim stranama dali dovoljno vremena za pripremu.

Pozitivan na nedozvoljenu supstancu klenbuterol trostruki pobjednik Tour de Francea pokazao se tijekom jedne etape prošlogodišnjeg Toura. Španjolski biciklistički savez oslobodio ga je krivnje prihvativši njegovo opravdanje da je nedozvoljenu supstancu unio konzumacijom kontaminiranog mesa. Iz Međunarodne antidopinške agencije (WADA) i Međunarodne biciklističke federacije (UCI) promptno su reagirali žalbenim postupkom upućenim CAS-u.

Pročitajte više