Idući na Bilićevoj listi: Antolović, Vida, Jajalo, Badelj i Perišić



DAN nakon utakmice koju je označio početkom kvalifikacija za EP izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na druženju s novinarima pričao je o dojmovima iz Vinkovaca.

Bilić je proteklog tjedna u Čatežu prvi put okupio neka nova lica. Zadovoljan je kako su se novi igrači prilagodili, te naglasio da će do sljedećeg okupljanja u ožujku pratiti mnoge igrače.

"Drago mi je da smo pobijedili za kraj godine. Sad nam slijedi čekanje ždrijeba u veljači u Varšavi. Bit ćemo nositelji, no to smo bili i prije ovih kvalifikacija i dobili tešku skupinu. Na nama je sada napraviti jednu dublju analizu, a pratiti ćemo prošireni krug kandidata", rekao je Bilić, pa izdvojio neka imena iz mlade reprezentacije.

"Neki od igrača kao što su Lovren, Rakitić, Badelj, Jajalo, Perišić, Vida, Antolović, bili bi s nama da nisu bili zauzeti mladom reprezentacijom", rekao je izbornik.

Bilić je tad pričao o planu prijateljskih utakmica u narednom periodu. Rekao je da u ožujku želi što snažnijeg protivnika, te istaknuo kako je potpuno zadovoljan viđenim protiv Lihtenštajna.

"Susret je bio uspješan, prvi put smo posjetili taj dio Hrvatske, a obzirom na protivnika nismo mogli ponuditi više. Pokazali smo angažiranu, lepršavu i efikasnu igru. ostvarili smo ono što smo htjeli", objašnjava Bilić.

"Na povratku iz Vinkovaca još smo jednom zaključili da je susret bio uspjeh. Bio je to naš prvi posjet tom dijelu Hrvatske, a s obzirom na suparnika utakmica nije mogla ponuditi više. Pružili smo angažiranu, lepršavu igru te bili efikasni u realizaciji. Dobili smo točno ono što smo tražili. Igrači su igrali dobro i donijeli uvjerljivu pobjedu".

Bilić i Prosinečki tad su pričali o Mati Biliću, novopečenom reprezentativcu i najboljem igraču utakmice u Vinkovcima.

"U Španjolskoj sam ga gledao samo 25 minuta, no bilo mi je jasno da je igrač koji im puno znači. Potpisao je novi ugovor u najjačoj ligi na svijetu i on zaslužuje biti s nama. U Primeri je lani zabio 12 golova, a u Vinkovcima je potvrdio kako se na njega može računati u reprezentaciji", rekao je Bilić, a Prosinečki dodao kako stožer nije tek sada otkrio Matu Bilića, već da ga se prati duže vrijeme.

"To je igrač koji nam treba, zaoštriti će konkurenciju u napadu. Iskazao se protiv Lihtenštajna, ranije protiv Kazahstana, a u Primeri je konstantan", nastavio je Bilić, te time potvrdio kako je Mate bio uspješan na "probnom roku". Sad je na putu da postane standardni reprezentativac.

Izdvojio je Bilić nekoliko riječi o Mladenu Bartuloviću i Tomislavu Dujmoviću.

"Njih dvoje je zadovoljilo. Pokazali su se kroz tjedan na treningu. Bartulović je imao malu tremu ovih dana, no kad je otpustio kočnicu odigrao je vrlo dobro. Već je dvije sezone standardan u jakoj ukrajinskoj ligi, igra na dvije pozicije. Jači je kao ofenzivac, no Lihtenštajn nije znao otkriti njegove obrambene kvalitete", rekao je Bilić, koji je posebno zadovoljan Dujmovićem.

"Kao da je odigrao 50. utakmicu za reprezentaciju. Vidi se da je pozitivno impresioniran i to me čini sretnim", završio je Bilić.

Pročitajte više