IEM OAKLAND FaZe i SK Gaming dominantni prvi dan turnira

Foto: ESL

DVIJE ponajbolje ekipe na svijetu potvrdile su svoj status na otvaranju 300 tisuća dolara vrijednog CS:GO turnire na Intel Extreme Mastersu u Oaklandu. SK Gaming i FaZe Clan su prvi dan završili na vrhu svojih skupina s rezultatom 3-0. Loši nastupi Astralisa i G2 Esportsa omogućili su američkim ekipama Cloud9 i Team Liquid da zasjednu na druga mjesta.

Podsjetimo, na IEM-u u Oaklandu u grupnoj fazi svaki tim će protiv svakoga odigrati jednu mapu. Pobjeda donosi 3 boda, pobjeda u produžecima 2 boda, a gubitnik u produžecima 1 bod. Pobjednici skupina prolaze odmah u polufinale, a timovi na drugim i trećim mjestima u skupini igrat će baraž.
 
SK Gaming i Cloud9 predvode skupinu A 
 
IEM Oakland je počeo jučer s razigravanjem unutar skupina. U skupini A NiP je porazio Astralis, koji je igrao bez Nicolaia "dev1cea" Reedrza kojeg je zamijenio trener ekipe Danny "zonic" Sorensen. SK Gaming je u vrlo zanimljivom meču tek nakon produžetaka slavio protiv francuske ekipe EnVyUs. Trebale su čak 42 runde da bi Brazilci napokon slomili EnVyUs, za koji je odličnu partiju odigrao Cedric "RpK" Guipouy. Nakon toga je SK Gaming slavio i protiv NiP-a sa 16-13 na Cobblestoneu.
 

 
Američki Cloud9 očekivano je slavio protiv najslabije ekipe na turniru, mongolskog MongolZ. Potom su sa 16-6 iznenađujuće pregazili Astralis, koji je u  tom meču igrao u punom sastavu. SK Gaming i EnVyUs su također uspijeli pobijediti mongolsku ekipu, a u zadnjem meču skupine Astralis je uspio savladati EnVyUs te si tako ostaviti nekakve šanse za prolaz. Poredak u skupini A nakon prvog dana izgleda ovako:
  1. SK Gaming - 8 (3-0)
  2. Cloud9 - 6 (2-0)
  3. EnVyUs -4 (1-2)
  4. NiP - 3 (1-1) 
  5. Astralis - 3 (1-2)
  6. MongolZ - 0 (0-3)

Druga skupina, slična priča

U skupini B mogli smo pratiti sličan scenarij kao u skupini A. FaZe je poput SK Gaminga neporažen zasjeo na prvo mjesto, a G2 Esports se vrlo razočaravajućim nastupima doveo u nezgodnu situaciju, baš kao Astralis. 
 
Skupinu B otvorili su FaZe Clan i G2 Esports s odličnom partijom na Overpassu. FaZe je sjajno počeo i vrlo brzo upisao šest rundi, ali G2 Esports prelazi u vodstvo u drugom poluvremenu. Pri rezultatu 14-12 budi se FaZe te pobjeđuje u četiri preostale runde i upisuje prvu pobjedu. Nikola "NiKo" Kovač bio je najbolji igrač na serveru i jedan od glavnih razloga za pobjedu svoje ekipe. 
 

 
OpTic je potom svladao Gambit koji je djelovao poprilično loše, samo da bi u idućem meču nastradali od FaZe Clana. Liquid je protiv Renegadesa i Gambita pobjedu pronalazio u produžecima. G2 Esports je iznenađujuće upisao i drugi poraz, ovoga puta protiv Renegadesa te tek u zadnjem meču dana pronašao prve bodove u produžecima protiv Gambita. FaZe Clan je u svom posljednjem meču nadigrao Renegades rezultatom 16-13 na Trainu. Nakon  prvog dana natjecanja poredak u skupini b izgleda ovako:
  1. FaZe Clan - 9 (3-0)
  2. Team Liquid - 4 (2-0)
  3. Renegades - 4 (1-2)
  4. OpTic Gaming - 3 (1-1)
  5. G2 Esports -2 (1-2)
  6. Gambit - 2 (0-3)
Drugi dan natjecanja će se odigrati svi mečevi po skupinama. G2 Esports će za šanse za prolaz trebati uvjerljivo slaviti protiv Liquida i OpTica, a Astralis očekuje težak meč protiv SK Gaminga i sigurna pobjeda protiv MongolZa. Moguće je da G2 Esports i Astralis natjecanje napuste već u grupnoj fazi. FaZe i SK Gaming bi bez većih problema trebali ostati na prvom mjestu i osigurati polufinale, a za drugo i treće bit će gusta borba između američkih i europskih ekipa. 

Pročitajte više