IEM OAKLAND Nikola "NiKo" Kovač i FaZe Clan u novom velikom finalu

Foto: ESL

NINJAS IN PYJAMAS i FaZe Clan u kojem igra Nikola "NiKo" Kovač igrat će u finalu 300 tisuća dolara vrijednog IEM CS:GO turnira koji se posljednjih dana igra u Oaklandu. U polufinalnim mečevima FaZe je pregazio posljednju američku ekipu na turniru Cloud9 pred domaćom publikom, a NiP je iznenadio najbolji tim na svijetu SK Gaming.

Nakon pet dana natjecanja i čak 40 mečeva od početnih 12 timova ostala su samo dva s potpuno različitim karakterom i potpuno drugačijim pričama.
 
Ninjas in Pyjamas je tim s dugom tradicijom, ali u posljednje vrijeme ne konkuriraju za mjesto među pet najboljih na svijetu. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Patrik "f0rest" Lindberg i Richard "Xizt" Landstrom jezgra su ekipe kojoj su se pridružila dva nova igrača. NiP još traži pravu formu s novom postavom, a početak bi mogao biti upravo finale IEM Oaklanda, turnira koji su upravo oni osvojili prošle godine. S druge strane, FaZe Clan je supertim sastavljen od pet zvijezda s nevjerojatnim individualnim vještinama koje "Finn "karrigan" Andersen uspijeva posložiti u vrlo efektan tim. FaZe je igrao ove godine šest finala, tri su osvojili i ovo će biti velika prilika za četvrtu titulu i novi korak prema mjestu najboljeg tima na svijetu.
 
Ninjas in Pyjamas su u reprizi prošlogodišnjeg finala nadigrali SK Gaming. Iako su Brazilci odlično otvorili na Overpassu, NiP se vraća krajem prvog poluvremena te u nastavku odličnim igrama na CT strani prepušta protivnicima samo dvije runde i na kraju slave s rezultatom 16-9. Na Cacheu gledamo obrnutu situaciju, ponovo poprilično izjednačeno prvo poluvrijeme samo da bi u drugom na T strani eksplodirao SK Gaming na čelu s Marcelom "coldzerom" Davidom, koji je u 24 runde skupio 32 killla.
 
Odluka se donosila na Infernu i treći put smo vidjeli nevjerojatno izjednačeno prvo poluvrijeme na kraju kojeg je s minimalnom prednošću vodio NiP. Pištoljka odlazi na stranu Šveđana i ubrzo dolaze do 13 rundi, da bi tada SK Gaming počeo režirati povratak, ali bilo je prekasno. SK Gaming je došao do 11 rundi, a tada NiP uzima posljednje dvije, a s njima meč i mjesto u finalu. Sjajna predstava Švedske ekipe u kojoj su f0rest, GeT_RiGhT i Xizt podsjetili zašto su toliko dugo u samom vrhu CS-a, a draken i REZ potvrdili da se radi o velikim talentima čije ćemo najbolje partije tek vidjeti. Mečom je naravno dominirao Marcelo "coldzera" David, ali ostatak ekipe nije bio pravi, pogotovo TACo koji je vjerojatno imao jedan od najgorih mečeva u karijeri.
 

 
FaZe Clan i Cloud9 u drugom polufinalu nisu pružili ni približno zanimljiv meč. Najbolja mapa američke ekipe, Train je ubrzo otišla na stranu FaZe Clana nakon što su na početku oba tima izmijenila nekoliko rundi. Na Overpassu smo vidjeli još uvjerljiviju pobjedu FaZe Clana, a Cloud9 je uspio pronaći svega šest rundi. Bila je to prezentacija moći jedne od najboljih ekipa na svijetu. 
 
Najbolji među izvrsnim pojedincima FaZea je bio Ladislav 'GuardiaN' Kovács, a odmah iza njega i Nikola "NiKo" Kovač s odličnom predstavom. Cloud9 morat će se zadovoljiti s ulaskom među najbolje četiri ekipe. Kada se igra serija na dvije dobivene, Cloud9 teško može parirati najboljim ekipama na svijetu. 
 

 
Finale između NiP-a i FaZe Clana igrat će se u nedjelju 19. studenog u 22:15. Prošlogodišnji prvaci NiP pokušat će napraviti sve kako bi obranili titulu, ali ipak, FaZe je veliki favorit u tom meču. Igrat će se serija na tri dobivene, a to bi moglo značiti pet mapa odličnog CS-a.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više