Rukomet

Igor Vori postao trener jednog od povijesno najuspješnijih njemačkih klubova

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PROSLAVLJENI hrvatski rukometaš Igor Vori (41) sve je iznenadio kada je u ožujku nakon gotovo četiri godine pauze prekinuo igračku mirovinu kako bi pomogao bundesligašu Füchse Berlinu, koji se našao u velikim problemima na poziciji pivota. Ta je epizoda završila, a Vori neće nastaviti s igranjem, nego će se vratiti ondje gdje je stao i posvetiti se trenerskoj karijeri.

Tako je Vori imenovan novim trenerom njemačkog Grosswallstadta, nekad vrlo uspješnog kluba koji je danas drugoligaš. Prošle je sezone jedva izbjegao novo ispadanje u treću ligu, što mu se dogodilo prije tri godine, a Vori će klub pokušati usmjeriti prema nekadašnjim uspjesima. Grosswallstadt je, naime, šest puta bio prvak Njemačke u razdoblju od 1978. do 1990. godine, čime je četvrti najuspješniji klub u povijesti države.

Vori: Momčad u sljedeće dvije godine želim razviti u stabilnog člana druge lige

"Jako sam ponosan što trenersku karijeru u Njemačkoj mogu započeti u klubu s velikom tradicijom kao što je Grosswallstadt. Već se veselim radu s momčadi i u sljedeće dvije godine želim je razviti u stabilnog člana druge lige", izjavio je Vori.

Voriju će Grosswallstadt biti drugi klub u trenerskoj karijeri, nakon što je 2020. godine kratko vodio PPD Zagreb. Trenutno je i izbornik hrvatske juniorske reprezentacije, koja se upravo natječe na Europskom prvenstvu u Portugalu, ali nije uspjela izboriti plasman među najboljih osam i može najviše završiti deveta.

Pročitajte više