TRANSFERI

Igrač kojem je Bruno Marić spasio život potpisao za Hajduk

Foto: Tomislav Jonjić

ZVONIMIR FILIPOVIĆ novi je nogometaš Hajduka. Prije više od dva tjedna stigao je na probu kroz koju se uspio nametnuti i izboriti svoje mjesto u drugoj momčadi Hajduka.

Filipović je 23-godišnji nogometaš, a posljednju sezonu odigrao je za momčad Mladosti iz Petrinje. Protiv Hajduka je igrao u Kupu prošle godine kad su se dvije momčadi susrele u rujnu.

Igrao u trećoj ligi

Protekle sezone bio je najbolji strijelac Mladosti u Trećoj HNL. U kvalifikacijama za Drugu HNL protiv Opatije je igrao kao desni bek. 

"Mogu vam potvrditi da je u utorak navečer Filipović otišao u Split. Sve nam je došlo na brzinu. Iz Hajduka su nam poslali zamolbu da dođe na probu. On nam je daleko najbolji igrač. Polivalentan je, može igrati na više pozicija. Jedan je od najboljih igrača poslije rata u Petrinji. Krasi ga veliki broj ponavljanja, jak je u igri jedan na jedan. Volio bih da uspije u Hajduku. To bi za nas kao klub bila velika stvar", rekao je za Dalmatinski portal tajnik Mladosti Nikola Bartulić.

Marić mu spasio život

Filipović je ranije bio član Osijeka i Cibalije, a upravo iz dana kada je bio član vinkovačkog kluba ima i jedna zanimljiva priča. 

U studenom 2017. godine Cibalia je igrala protiv Istre te je nakon jednog duela Filipović ostao ležati na travnjaku. Glavni sudac Bruno Marić brzo je reagirao, okrenuo ga na bok i izvadio mu jezik te mu tako spasio život.  

Pročitajte više