NBA

Igrači Clippersa ljutiti na Leonarda. Novi trener ih mora smiriti i razigrati Zupca

Foto: Getty Images

LA CLIPPERSI su nakon otkaza Docu Riversu u četvrtak odabrali novog trenera, odnosno promovirali Tya Luea iz uloge pomoćnika i dali mu petogodišnji ugovor.

Lue je bio pomoćnik u Cleveland Cavaliersima u povratničkoj sezoni LeBrona Jamesa, na čije je inzistiranje smijenjen David Blatt, a Lue postavljen za glavnog trenera. U toj je ulozi s Clevelandom osvojio naslov prvaka 2016., a iz kluba je otišao na ljeto 2018., kad i James.

Ako je mogao voditi LeBrona, može i Kawhija

Upravo suradnja s LeBronom bio je glavni razlog za promociju u Clippersima jer je dokazao da može biti trener najvećim zvijezdama, kakvu sad ima u Kawhiju Leonardu.

Sukladno tome, njegov najveći zadatak neće biti taktička revolucija, nego držanje svlačionice pod kontrolom te razvoj mlađih igrača poput Ivice Zupca.
Hrvatski je centar pod Riversom bio starter, ali je redovito imao manju minutažu od njegove pričuve Montrezla Harrella, koji je proglašen najboljim šestim igračem lige.

No Harrellu istječe ugovor i očekuje se da će napustiti klub, što bi Zupcu ionako dalo prostor za veću minutažu.

Ni Leonard ni George nisu popularni u svlačionici

Stoga će Lue prije svega morati u svlačionicu morati vratiti kemiju izgubljenu prošlogodišnjim dolascima Kawhija Leonarda i Paula Georgea u momčad kojoj je upravo kemija bila glavna odlika.

Ni Leonard ni George nisu osobito popularni među starosjediocima. Nakon šokantnog ispadanja od Denver Nuggetsa u polufinalu Zapada, za koje dobar dio odgovornosti ide baš neprepoznatljivom Georgeu, on je javno pozivao na zajedništvo, na što su suigrači okretali očima.

Osim toga, Yahoo Sports piše da su ljutiti jer su klub i stručni stožer nastavili s praksom "load managementa" Kawhija Leonarda koji, kao i u Torontu u prethodnoj sezoni, nije igrao dvije utakmice u dva dana kako bi se čuvao za doigravanje. Tako je preskočio 15 utakmica, ali za razliku od prošle sezone, kad je pomogao Raptorsima da osvoje prvi naslov prvaka, ovaj put nije bio ni na približno istoj razini u doigravanju.

Pročitajte više