Igrao je za Hrvatsku, a sada mijenja reprezentaciju razočaran rukometnim izbornicima

Screenshot (Youtube)

NIK TOMINEC više ne želi čekati priliku u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Rukometaš švicarskog Schaffhausena odlučio je prihvatiti poziv Švicaraca.
 
"Zahvaljujem izbornicima na prilikama koje sam dobio iako ih nije bilo puno, no odlučio sam da ću od sada nastupati za Švicarsku. Teška odluka, ali nakon svih tih godina čekanja sam izgubio nadu da ću ikada biti igrač na kojeg ozbiljno računa bilo koji izbornik reprezentacije moje Hrvatske", poruka je 26-godišnjeg desnog krila. 
 
Još 2013. godine za njega je interes pokazao tadašnji izbornik Hrvatske Slavko Goluža. Tominec je odbio pozive Slovenije i Švicarske te se stavio na raspolaganje Goluži. Osvojio je s Hrvatskom srebro na Mediteranskim igrama, ali nakon toga nije dobio pravu priliku.
 
"Još kao dijete sam sanjao kako ću jednog dana igrati za Hrvatsku iako potječem od roditelja različitih nacionalnosti, oca Slovenca i majke Hrvatice, a pri tome sam još i odrastao u Švicarskoj. Kao kadet sam igrao za Sloveniju, no nakon što sam potpisao za Schaffhausen i Švicarci su mi nudili reprezentaciju. To sam odbio. Slijedile su utakmice u Ligi prvaka pa me tadašnji izbornik Goluža upitao bih li htio nastupiti za Hrvatsku. Prihvatio sam poziv bez razmišljanja. U vrijeme njegova mandata bio sam nekoliko puta pozvan u reprezentaciju, što me učinilo neizmjerno sretnim i ponosnim. Osvojili smo srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i razmišljao sam kako ću jednog dana zaigrati i na OI-u, EP-u ili SP-u", rekao je Nik za Balkan Handball.
 
Smatra da su u reprezentaciju pozivani igrači koji to nisu zaslužili.
 
"Bivši izbornik Babić me samo jednom pozvao, na pripremni turnir u Umag. Tu sam osjetio kako on na mene ne računa. Novi izbornik Červar me u šestom mjesecu 2017. pozvao u reprezentaciju, kada su neki otkazali zbog ozljeda, ali nisam mogao doći zbog fakulteta. Kad se počeo približavati termin domaćeg EP-a, nadao sam se da ću biti pozvan na pripreme krajem prosinca kao treće krilo iza vrhunskih Čupića i Horvata. No, ništa od toga. Nisam bio ni blizu sastavu za SP u Francuskoj prošle godine. Nije to bilo prvi put da sam kao igrač bio razočaran, pa donekle i povrijeđen kao sportaš. Na mojoj su poziciji pozivani igrači koji nikako nisu trebali biti ispred mene. Tu ne mislim na Čupića i Horvata, oni su vrhunski i definitivno bolji od mene."
 
 

Pročitajte više