Transferi

Igrao je za Hrvatsku, tri godine ga nije bilo nigdje, a sad se vratio u HNL

Foto: NK Istra

IVAN MOČINIĆ vratio se u HNL nakon tri godine. Bivši igrač Rijeke potpisao je jednogodišnji ugovor s Istrom 1961. Cilj mu je ove sezone vratiti se u nekadašnju formu i osigurati odlazak u veći klub na kraju sezone.

Na Aldo Drosinu 26-godišnji veznjak dolazi kao slobodan igrač nakon što je mu je istekao ugovor s Rapidom iz Beča. U Austriju je otišao u srpnju 2016. godine iz Rijeke za dva milijuna eura. 

Međutim, u Rapidu je doživio nekoliko teških ozljeda i odigrao je samo 24 utakmice. Na kraju je prebačen i u drugu momčad pa je dogovorio raskid ugovora. 

"Trener mi je još ranije rekao da ne računa na mene. Naravno da nisam imao želju ostati u drugoj ekipi", objasnio je nedavno zašto je ostao bez kluba. 

Embed from Getty Images

Podsjetimo, Močinić je bio veliki hrvatski talent, kapetan Rijeke i reprezentativac. Od nastupa na Svjetskom prvenstvu 2014. godine kod Nike Kovača zaustavila ga je ozljeda gležnja u posljednjem trenutku. Posljednju utakmicu za Hrvatsku odigrao je 2015. protiv Rusije dok je reprezentaciju vodio Ante Čačić.
 

Pročitajte više