Ikona Hajduka za Index: Poražavajuće je to kako Hajduk izgleda u ovoj fazi sezone

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je izgubio od Lokomotive na Poljudu i tako napravio veliki kiks u borbi za naslov prvaka. Rijeka je sada četiri boda ispred Bijelih, a Dinamo četiri boda iza, ali uz dvije utakmice manje. Poraz od Lokomotive obilježili su crveni karton Dine Mikanovića i promašeni penal Marka Livaje, a Hajduk nakon reprezentativne pauze čekaju dva derbija s Dinamom u prvenstvu i Kupu te utakmice s Rijekom i Osijekom.

Aktualnosti vezane uz splitski klub za Index je komentirao Nikica Cukrov, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i legendarni igrač Rijeke i Hajduka iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Cukrov je Šibenčanin, koji je bio jedan od ključnih igrača generacije Rijeke koja je na Kantridu donijela dva Kupa maršala Tita, što su bili prvi trofeji u povijesti kluba.

Iako je Cukrov, koji nikad nije krio da je hajdukovac, s Kvarnera otišao u Hajduk, gdje je osvojio još jedan Kup i imao zapažene nastupe u Europi, i danas ga publika podjednako cijeni i u Rijeci i u Splitu. 

Kako komentirate utakmicu protiv Lokomotive? 

Ekipa Hajduka djelovala je potpuno taktički i psihički nepripremljeno za utakmicu. Nakon remija u Varaždinu i ovog poraza puno se govorilo i o sucima, što je razumljivo, ali treba se suočiti s činjenicom da Hajduk ne igra dobro. 

Hajduk je uspio dominirati protiv slabije ekipe poput Gorice, ali Lokomotiva, koja je kvalitetnija i bolje organizirana ekipa, već je bila druga priča. Nije nas bilo nigdje. Igra je izgledala loše i prije crvenog kartona, koji je bio potpuno bespotreban.

Zaslužuje li Livaja kritike zbog panenke? 

Nitko mu ne može oduzeti sve ono što je dao za klub u ove tri godine, ali kod penala je jednostavno bio previše nonšalantan. Međutim, glavni problem je i dalje igra ekipe u cjelini. Nismo imali udaraca na gol ni ideje kako napraviti akciju. U ovoj fazi sezone to je zaista poražavajuće.

Hajduk je psihološki možda u najgorem stanju od sve tri ekipe koje se bore za naslov. Kako se može podići uoči devet zadnjih kola?

Mnogi igrači ne izgledaju dovoljno kvalitetno za šampionsku ekipu. To jako žalosti s obzirom na podršku kakvu dobivaju na Poljudu, ti navijači zaslužuju nešto puno više. Bit će jako teško podići ekipu, ali treba biti svjestan da šansa i dalje postoji. 

Nešto u što se još može pouzdati je povratak Perišića. Takvog igrača nitko drugi u ligi nema, on je uvjerljivo najbolji i ispred Livaje, Petkovića ili nekog drugog. Njegov ulazak u puni trenažni proces i povratak na teren trebao bi biti motiv bilo kojem suigraču.

 

Pročitajte više