LIGE PETICE

Ikona Milana: Izluđivali su mog brata Zvonu i on je pukao

Foto: Gulliver / Getty Images

ALESSANDRO COSTACURTA jedan je od simbola Milana. Legendarni branič u klubu je proveo cijelu karijeru i više od pola života, točnije 28 godina. Za to vrijeme s Rossonerima je osvojio sedam talijanskih, pet europskih i dva svjetska naslova.

Costacurta je i veliki prijatelj s hrvatskim velikanom Milana i suigračem iz slavnih dana. Zvonimira Bobana naziva "bratom", a u intervjuu za YouTube profil "Goodmorning Volleyball" govorio je o ružnom tjeranju Bobana iz njihovog kluba.

Bobana, glavnog operativca kluba koji je tu dužnost preuzeo u proljeće prošle godine kako bi pomogao spasu voljenog kluba te je zbog toga napustio funkciju prvog pomoćnika predsjednika Fife, prije mjesec dana otpustio je Milanov izvršni predsjednik Ivan Gazidis. 

Razlog je što se Boban u intervjuu za Gazzettu dello Sport žestoko oborio na Gazidisa zato što je Bobanu iza leđa dogovorio dolazak Ralfa Rangnicka. Njemački stručnjak bit će Milanov "menadžer engleskog tipa", čime bi došlo do preklapanja Bobanovih i njegovih funkcija, što je Boban shvatio kao miniranje njega. Gazidisu je poručio da je to što radi jadno i nedostojno Milana. Odmah nakon toga morao je otići.

Costacurta komentira: "Bobanov naprasni odlazak iz Milana? Očekivao sam to i puno prije sam bio siguran da će se to dogoditi. U Milanu je bilo po onoj 'puno babica - kilavo dijete', a ja znam mog brata Zvonu i znam da nije jedan od onih koji će to trpjeti. Činjenica je i da je bio malo preosjetljiv. Međutim, u Milanu su ga izluđivali. Ovo s trenerom Rangnickom nije prvi put da su mu se miješali u njegove kompetencije i ovlasti. Nakon što su mu to napravili, on je pukao i napravio što sam i očekivao."

Pročitajte više