Regija

Ilija Nestorovski izbačen iz reprezentacije Makedonije zbog proslave gola

Foto: EPA

ILIJA NESTOROVSKI izbačen je iz reprezentacije Makedonije zbog proslave pogotka na utakmici protiv Lihtenštajna (5:0). 

Nestorovski, bivši napadač zaprešićkog Intera, zabio je gol za 5:0 panenkom s 11 metara, potrčao u kameru i krenuo psovati. 

"Ispričavam se svima koji su mislili da su moje psovke upućene javnosti. Nisu javnosti, već određenim ljudima. Napravio sam to hladne glave. Za mene je Makedonija svetinja i makedonsku traku sam nosio i u Hrvatskoj i u Italiji. Svugdje sam predstavljao Makedoniju najbolje što sam mogao. Ovo je bilo upućeno pojedincima", rekao je Nestorovski za portal Ekipa.mk. 

Izbornik: Ovo ne smije proći nekažnjeno

Navodno je psovao ljudima koji su prijetili njemu i njegovoj obitelji. Izbornik Igor Angelovski odlučio je izbaciti napadača Udinesea i kapetana Makedonije iz momčadi pred utakmicu s Njemačkom.

"Drago mi je što se ispričao javnosti i ponudio objašnjenje, ali takvo ponašanje jednog reprezentativca ne može proći nekažnjeno te na njega ne računam za susret s Njemačkom", rekao je Angelovski.

Nestorovski je u sezoni 2015/16 bio najbolji strijelac 1. HNL. Ujedno je posljednji koji je to uspio tako da je postigao više od 20 golova. Inter ga je u ljeto 2016. godine za 600 tisuća eura prodao u Palermo, a od tamo ga je Igor Tudor doveo u Udinese. 

Ove sezone manje igra i postigao je dva pogotka u 20 nastupa za klub iz Udina. Za Makedoniju je zabio devet golova u 42 nastupa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više