"Imali smo dobre odnose sa Slovencima, ali poslije ovoga s Fakom ćemo vidjeti"

IAKO je prije samo nekoliko tjedana bilo gotovo sigurno kako će Jakov Fak nastaviti nastupati za Hrvatsku, susjedi javljaju kako se Fak na kraju odlučio za Deželu.

RTV Slo javlja kako je olimpijski hrvatski biatlonac Jakov Fak potpisao pristupnu izjavu s vodstvom slovenske biatlonske reprezentacije, u isto vrijeme kada je od HOO-a zatražio ispisnicu.

Slovenski mediji pišu kako je jedan od razloga preokreta u Fakovom razmišljanju dug "koji mu Hrvati još nisu isplatili" iz proteklih sezona. "Pitanje je časa kad će Jakov službeno postati Slovenec", piše Žurnal.

Zupanić: Jakov još nije odlučio

Predsjednik Hrvatskog biatlonskog saveza Nikola Zupanić slovenskim je novinarima rekao da je sve izmišljotina hrvatskih medija.

"Pričao sam s Jakovom i nije rekao ništa konačno. Još je neodlučan, ni sam ne zna što hoće", rekao je Zupanić za Žurnal.

"Napravio sam sve što sam mogao. Razgovarali smo s predstavnicima slovenskog biatlonskog saveza i rekli su da ga ne kupuju. Fak je dobio sav novac koji mi je pripadao. Razočarani smo načinom komuniciranja pojedinaca iz slovenskog saveza. Trener Uroš Velepec je prije dva dana bio u Hrvatskoj i nagovarao Jakova da dođe u Sloveniju. Do sada smo imali dobre odnose sa susjedima, ali nakon ovoga ćemo vidjeti", dodao je Zupanić.

Velepec: Nisam nagovarao Faka


Trener slovenske biatlonske reprezentacije i trener pod kojim je Fak radio i napredovao do medalje na ZOI prošle godine odgovorio je na Zupanićeve tvrdnje.

"Ni slučajno nisam bio u Mrkoplju niti uvjeravao Jakova u bilo što. Bio sam na odmoru na Pagu. Neki ljudi očito imaju probleme. Za Fakov prijelaz sam saznao prije tri dana kada me Borut Nunar (tajnik slovenskog biatlonskog saveza) pitao što mislim o prelasku Jakova u Sloveniju. Rekao sam da bi bili jako sretni s njim", rekao je Velepec i dodao kako je s hrvatskim biatloncem razmijenio nekoliko poruka, ali tema je bila njegovo fizičko i psihičko stanje.

"Do sada smo samo slušali izjave funkcionera, Jakov još ništa nije rekao", dobro je zaključio Velepec.

Hrvatska i slovenska javnost s nestrpljenjem očekuju konačnu odluku 22-godišnjeg biatlonca koji se tek treba oglasiti i službeno objaviti svoju konačnu odluku. Do tada će mu sudbinu krojiti mediji i "funkcioneri".

Pročitajte više