TRANSFERI

Imperator vraća Mandžukića u Europu? Lovi ga već godinama, a sad je bliže nego ikad

Foto: Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ već tjednima se povezuje s novim velikim transferom i nogometnim povratkom u Europu, a najviše se spominje mogući transfer u Tursku.

Najbolji napadači: Mario Mandžukić

Bivšeg hrvatskog reprezentativca u svojim momčadima žele vidjeti čelnici Bešiktaša, Fenerbahčea i Galatasaraya, a ovi potonji zasad su otišli najdalje po pitanju potencijalnog transfera.

Imperator želi novog ratnika

Trener Galatasaraya je legendarni Fatih Terim, čovjek koji zbog svog temperamenta u Turskoj nosi nadimak "Imperator", ali i titulu najuglednijeg trenera u toj zemlji.

Turski stručnjak u karijeri je vodio niz klubova, a najpoznatiji je kao trener Galatasaraya i izbornik turske reprezentacije s kojom je nekoliko puta igrao i protiv Hrvatske, a samim time i protiv Mandžukića.

Obožava Mandžukića već godinama

Prije utakmice Hrvatske i Turske na Europskom prvenstvu 2016. godine Terim je za tamošnje medije nekoliko puta naglasio da bi, da može uzeti jednog igrača iz hrvatske reprezentacije, bez razmišljanja odabrao Mandžukića.

Galip Ercan Özturk, novinar turskog lista Sözcu, pisao je o tome u vrijeme Eura i istaknuo kako mu je Terim priznao da je ranije htio dovesti Mandžukića, ali mu je bio preskup.

Da ta priča drži vodu, dokazuje tekst u tiražnom Yeni Akit Gazetesu koji danas piše kako je Galatasaray uporan u namjeri da dovede bivšeg hrvatskog reprezentativca te tvrdi da Terim inzistira na Mandžukiću.

Postoji samo jedan problem

Isti izvor dodaje da je problem jedino u Radamelu Falcau kojeg se osvajač Kupa Uefe iz 2000. uporno želi riješiti. U slučaju da dobro unovče sjajnog Kolumbijca, Terim će pokrenuti završni dio operacije Mandžukić, kako bi fantastičnog hrvatskog napadača doveo u Istanbul.

Turci se nadaju da će Mandžukić pristati jer je više puta rekao kako je nezadovoljan kvalitetom momčadi i lige koja ga je dočekala po dolasku u Al-Duhail i što prije se želi vratiti jakom europskom nogometu. Galatasaray je klub slavne tradicije s rekordna 22 naslova prvaka i s armijom navijača, što bi Mandžukića moglo natjerati da se preseli u Tursku.

 

Pročitajte više