INCIDENT KOJI ĆE SVE PROMIJENITI Huligani Olympiacosa upali na turnir i istukli gejmere Panathinaikosa

Foto: Facebook

HULIGANIZAM se probio i u profesionalni gejming. Gdje drugdje, nego u Grčkoj.

Navijači Olympiacosa upali su jučer u studio u Larissi, gdje je momčad njihovih najvećih rivala, Panathinaikos eSportsa, igrala kvalifikacijski turnir za LGC, grčku League of Legends ligu. Meč je prekinut kada su se huligani nasilno probili do pozornice i obračunali se s igračima Panathinaikosa. Pokušali su im skinuti dresove. Ozlijeđena su dva gejmera i vlasnik Panathinaikos eSportsa koji ih je pokušao zaštititi. Prema informacijama iz Grčke, on je završio u bolnici s ozljedama glave.

Profesionalni gejmeri strahovali su od ovog scenarija nakon što su grčki klubovi ušli u eSport industriju. Nakon incidenta mogli su se pročitati ironični komentari kako su gejmeri sad postali pravi sportaši, no pravo je pitanje kako zaštiti natjecanje i njegove sudionike od ekstremnih navijača koji drmaju grčkim nogometom. Igrač Panathinaikos eSportsa Pun1sher tvrdi da je grčka LoL liga pokušala zataškati incident, umjesto da prizna pogrešku i uspostavi sigurnost.

Putem društvenih mreža organizator je poručio da je priča napuhana, dok Pun1sher kaže kako su on i njegovi suigrači primili više udaraca u tijelo, dok se vlasnik momčadi oporavlja od ozljede vilice. Događaj bi trebao poslužiti kao opomena za sve organizatore gejming turnira koji bilježe golemu posjećenost.

Pročitajte više