INCIDENT U LOŽI Svetina viknuo "Ima pravde" i izazvao kaos, Kosa držali specijalci

Foto: Index, Dalmatinski portal 

VATRENU atmosferu na Poljudu igrači su s terena prenijeli na klupu i u svečanu ložu. Hajduk i Dinamo odigrali su 2:2 u naelektriziranoj atmosferi pred 20 tisuća gledatelja. Tri pogotka vidjeli smo u sudačkoj nadoknadni. Igrači Dinama i Hajduka su se na kraju susreta međusobno potukli. Iskrilo je i među dvije klupe, a u svečanoj loži zabilježen je incident u kojem je strasti smirivala policija. 

Dinamov direktor Tomo Svetina energično je promatrao susret i nakon izjednačenja svoje momčadi viknuo: "Ima pravde". Kada je Hajduk zabio za konačnih 2:2 iz penala (Erceg), Svetini je odgovorio sportski direktor Hajduka. "Eto ti pravda, budi pristojan kada dolaziš u goste". 

Član Dinamove delegacije je potom Branca uhvatio za prsa, a Portugalac je poludio. Došlo je do naguravanja, a predsjednik Ivan Kos potpuno je izgubio živce. Petorica policajaca držala su ga da ne napravi veći problem. Naguravanje se ubrzo smirilo.

Nakon utakmice Svetina je Poljud napustio u pratnji policije. I Kos i Branco završili su u policijskoj postaji radi utvrđivanja okolnosti i eventualne prekršajne odgovornosti. Policija je izvijestila da je u postaju dovedeno deset osoba zbog incidenta u loži, glavni akteri sukoba iz redova Hajduka i Dinama te svjedoci događaja.

 

Pročitajte više