INDEX DOZNAJE Dinamo u žestokoj borbi za mladu mađarsku zvijezdu! Pogledajte kako zabija

Foto: Getty images

PREMA informacijama koje nam stižu iz Mađarske, Dinamo je vrlo blizu dovođenja Zsombora Berecza. Ovaj 21-godišnji veznjak trenutno je član Vasasa, a u Maksimir bi mogao stići za pola milijuna eura. Posao bi mogla pokvariti nekolicina talijanskih prvoligaša, ali i prošlosezonska senzacija Bundeslige - Hoffenheim.

Inače, Berecz je dijete Vasasa koji je unatoč svojoj mladosti dosad za klub odigrao 124 utakmice u svim natjecanjima. Pritom je postigao 16 golova i dodao 19 asistencija. Posebno kvalitetno odigrao je prošlu sezonu, u kojoj je u 41 nastupu zabio devet zgoditaka uz isto toliko asistencija.

S obzirom na to da je riječ o vrlo talentiranom playmakeru koji je bio član svih mladih reprezentativnih uzrasta, Vasas ga se ne želi odreći, pogotovo ako se plasira u drugo pretkolo Europske lige. Put tamo vodi preko Beitara iz Jeruzalema, a prva utakmica u Izraelu završila je 4:3 pobjedom domaćina.

Dinamo u borbi s Hoffenheimom i nekoliko talijanskih prvoligaša

O kvalitetama ovog nogometaša porazgovarali smo s novinarom Nemzeti Sporta Karolyjem Porom koji nema nikakvih dvojbi o tome da je riječ o odličnoj kupovini za Dinamo. Međutim smatra kako do transfera neće doći u sljedećih nekoliko tjedana dok ovaj ne zaliječi ozljedu hrskavice koljena. 

"Berecz je vrlo inteligentan igrač i po mom mišljenju kompletan i moderan veznjak. Podjednako je kvalitetan i u napadu i u obrani, a ima upravo sjajan pregled igre za brzu tranziciju. Vjerujem da je pred njim zapažena karijera."

"Ono po čemu je trenutno najviše prepoznatljiv u Mađarskoj su njegovi 'dalekometni projektili'. Ima upravo sjajan udarac, u što se možete uvjeriti gledajući njegove snimke s YouTubea."

"Po meni, jedina njegova mana u tome je što je dosad skupio tek jedan nastup za reprezentaciju i to koncem prošle godine, ali to nije njegova krivica. Od malih nogu član je Vasasa, a do prije dvije godine taj klub je tavorio u drugoj ligi, tako da Berecz baš i nije bio na radaru izbornika".

"Prošle sezone Vasas je osvojio treće mjesto, a Zsombor je odigrao nekoliko odličnih utakmica pa je odmah dobio poziv. Uvjeren sam u to da će vrlo brzo biti standardan dio A selekcije Mađarske."

"Berecz je sjajna kupovina za Dinamo, ima još puno prostora za napredak"

"Berecz je trenutno daleko najbolji igrač Vasasa. Strašno se razvio u posljednje dvije godine, no unatoč tome, čini se kako ima još puno prostora za napredak. Dinamo bi na njemu mogao jako dobro zaraditi kroz sezonu, dvije."

"Uzevši u obzir njegovu kvalitetu i potencijal, Vasas bi sigurno tražio puno više novca od spomenutih pola milijuna eura, međutim igrač ne želi produžiti ugovor, a istječe mu sljedeće ljeto, tako da im je ovo posljednja prilika za kakvu-takvu zaradu."

"Koliko sam čuo, predsjednik Vasasa navijačima je obećao da će ga zadržati, želi s njim pokušati ući u skupinu Europske lige, međutim ako ispadnu od Beitara ovaj četvrtak, onda će zasigurno promijeniti priču. Klubu treba novac."

Pročitajte više