Esport

Index iz Atene s Europskog prvenstva u League of Legendsu

Foto: Index.hr

U SUBOTU i nedjelju, 7. i 8. rujna, u dvorani Olimpijskog centra u Ateni održava se finale League of Legends European Championshipa. Schalke 04, Fnatic i G2 esports Luke "Perkza" Perkovića borit će se za titulu prvaka Europe. Na licu mjesta bit će i naš novinar Luka Marušić, koji će prenositi iskustva s jednog od najvećih esport događaja u Europi, kao i prve dojmove.

Za vrijeme finala Luka je upoznao i vrhunske likove koji se nazivaju prijateljima Bad Blue Boysa. Svima je bilo čudno zašto na esport eventu on fotografira i razgovara sa zaštitarima, a ne samo igračima. 

>Luka "Perkz" Perković može postati najtrofejniji igrač Europe

G2 Esports već je ranije protiv Fnatica osigurao europsko finale i glavni je favorit za titulu. Dođu li Kraljevi Europe do novog trofeja, za Luku "Perkza" Perkovića i samu organizaciju to će biti šesti trofej, čime će on postati najtrofejniji europski igrač svih vremena. 

Dvorana olimpijskog centra u Ateni otvorena je 1995. godine te je dvaput renovirana; za Olimpijske igre 2004. te još jednom 2016. Rekordna posjećenost bila je na utakmici Eurolige između Panathinaikosa i Barcelone, a u njoj su nastupale i brojne glazbene zvijezde: Enrique Iglesias, Depeche Mode, Jennifer Lopez, Björk, Beyoncé... Ovog vikenda okupirat će je malo drukčije zvijezde, najbolji europski igrači League of Legendsa. Baš će u Ateni jedan od njih imati priliku ispisati povijest, a mi mu želimo da to i ostvari.

Fnatic i Schalke 04 u borbi za finale

Hoćemo li u finalu LEC-a gledati još jedan League of Legends el clasico između Fnatica i G2 Esportsa, saznat ćemo nakon polufinala u kojem Fnatic mora pobijediti Schalke žele li revanš protiv Kraljeva Europe. Planove će im pokušati pokvariti Schalke 04, odlična i sjajno koordinirana ekipa koja ponovno ima priliku dokazati da pripada u sam europski vrh. 

Pročitajte više