Indiana uštopala Brunsona i sačuvala savršen domaći omjer. Odluka u sedmoj utakmici

Foto: Profimedia

NI NAKON šest utakmica serije polufinala Istoka NBA lige između New Yorka i Indiane niti jedna momčad nije izgubila na svom terenu. Pacersi su kod kuće pobijedili Knickse 116:103 i izborili majstoricu u Madison Square Gardenu, koja će se igrati u nedjelju u 21:30 sati po našem vremenu.

Indiana je kod kuće neporažena već dva mjeseca i u doigravanju ima savršenih 6-0, a sinoćnju utakmicu riješila je u drugoj polovici druge četvrtine kad je serijom 17-2 preuzela kontrolu i više je nije ispuštala.

Brunson se raspucao tek kad je bilo gotovo

Pacersi su u prvom poluvremenu igrali fantastičnu obranu na najboljem strijelcu doigravanja Jalenu Brunsonu limitiravši ga na samo pet poena i natjeravši ga na 11 uzastopnih promašaja. Brunson je do kraja stigao do svoje kvote, završio s 31 poenom, ali raspucao se kad je već bilo kasno. Indiana je u četvrtoj četvrtini imala i 23 poena viška.

VIDEO: Arena Sport

Prvo ime Indiane bio je Pascal Siakam s 25 poena, Myles Turner dodao je 17, a čak tri igrača - Haliburton, Nembhard i McConnell - po 15 poena. Za Knickse je McBride zabio 20, a DiVincenzo 17 poena.

Ozljeda Josha Harta

Osim kratko vremena za odmor uoči odlučujuće utakmice, ozljedama desetkovana momčad Knicksa doživjela je još jedan udarac jer je srce i duša njihove momčadi Josh Hart doživio ozljedu trbušnog zida i upitno je hoće li biti spreman za majstoricu ili će Knicksi ostati na samo šest igrača iz rotacije i morati koristiti one u koje trener Thibodeau nema povjerenja.

Njujorčani će u nedjelju igrati za prvo finale Istoka još od 2000. godine, a Pacersi imaju prilike vratiti se u fazu natjecanja nakon okruglih 10 godina. Pobjednika serije čekaju Boston Celticsi.

Pročitajte više