Indijci: Štimac odbacuje odgovornost. Navijači se sprdaju rečenicom "Gdje je Igor?"

Foto: Profimedia

IZA Igora Štimca i reprezentacije Indije neuspješan je nastup na Azijskom kupu. Štimčeva momčad završila je natjecanje s tri poraza, a pritom nije postigla nijedan pogodak. Već ovog mjeseca Indiji slijede nove važne utakmice, u kojima će dvaput odmjeriti snage s Afganistanom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Tim povodom Štimac uskoro dolazi u Indiju te će uživo pogledati nekoliko utakmica tamošnjeg prvenstva, piše Times of India ističući kako je Štimac to dosad vrlo rijetko radio. Hrvatskom stručnjaku to je prigoda da se iskupi za "debakl na Azijskom kupu", kako su ga nazvali novinari na portalu Times of India. Isti medij također piše:

Indijci se sprdaju rečenicom "Gdje je Igor?", Savez to ljuti

"'Gdje je Igor?' rečenica je koju indijski navijači koriste za sprdnju i zabavu. Ali 'Gdje je Igor?' je isto tako rečenica koja stvara sve veće muke među nogometnim službenicima. Čelnici AIFF-a (indijskog saveza, op.a.) nisu dobro primili činjenicu da Štimac često ispada ležeran i nekritičan prema rezultatima Indije, prebacujući odgovornost na igrače i manjak kvalitete."

Times of India dodaje da su razgovarali s jednim službenikom iz indijskog saveza te da im je on rekao da Štimčev posao nije u opasnosti ako bude neuspješan protiv Afganistana, ali da će to svakako utjecati na to kako će gledati na njega u budućnosti.

Štimac devet mjeseci nije razgovarao s predsjednikom saveza

Također, Indijci pišu da Štimac još od lipnja nije razgovarao s predsjednikom saveza Kalyanom Chaubeyom te da njih dvojica nisu u najboljim odnosima. "Obojica žele pronaći izlaz iz te situacije, ali ne znaju kako bi to napravili", piše Times of India i zaključuje:

"Štimac bi volio otići s velikom moralnom pobjedom - i velikom nadogradnjom svog životopisa - prođe li Indija pod njegovim vodstvom u treću fazu kvalifikacija za SP, što dosad nikad nije napravila. S druge strane, AIFF čeka pravi trenutak da reagira. Svi profitiraju od ovakve situacije. Svi osim nogometa u Indiji."

Pročitajte više