Barcelona u panici: Teško ozlijeđeni kapetan propušta El Clasico i još 10 utakmica!

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANDRES INIESTA, koji i nakon što je ušao u 33. godinu briljira za klub kojem je kapetan, iznesen je s terena već u 11. minuti prvenstvene utakmice kod Valencije, nakon što je na njega žestoko startao Enzo Perez i ozlijedio mu desno koljeno.

Uplakan i pod velikim bolovima, Iniesta je napustio teren, a dostojno ga je zamijenio Ivan Rakitić, koji je asistirao za gol u dramatičnoj pobjedi 3:2, ali uspjeh na vrućoj Mestalli zasjenila je teška ozljeda igrača koji je ove sezone postigao jedan, a namjestio četiri gola Barcele, ali je prije svega srce momčadi, njen pokretač i vođa.

Jer nakon prvog pregleda, prognoze su govorile da je u pitanju ligament koljena te da kapetana Barce čeka pauza od čak tri do četiri mjeseca. Ali, Barcelona je službeno objavila da su testovi pokazali bolje vijesti od onih nakon prve dijagnoze na Mestalli: Iniesta će prisilno pauzirati šest do osam tjedana.
 
Ali, Iniesta će ipak propustiti čak 11 utakmica: Protiv Granade, Seville, Malage, Real Sociedada, Real Madrida, Osasune i Espanyola u La Ligi, u Kupu Kralja prvu protiv Herculesa, dok će u Ligi prvaka Barcelona biti bez njega sve tri preostale utakmice kontra Manchester Cityja, Monchengladbacha i Celtica. 
 
Bez sjajnog veznjaka u iduće dvije utakmice morat će i Španjolska, koja za to vrijeme igra utakmicu kvalifikacija za SP s Makedonijom, te prijateljsku s Engleskom.
 
Barceloni se tako produbila kriza s ozljedama, zbog kojih su van terena od ranije Cillessen, Pique, Alba, Rafinha i Arda Turan.
 

Pročitajte više