Insajder: Bayern vraća Boatenga, a bolje bi mu bilo da je zadržao Hrvata

Foto: Profimedia

JEROME BOATENG trenira s igračima Bayerna i očekuje se da ga klub uskoro ponovno predstavi kao svog igrača. Nekadašnji njemački reprezentativac je za Bayern odigrao 363 utakmice, osvojio s njim 22 trofeja, među kojima su i dva u Ligi prvaka, te devet za najbolju momčad Bundeslige, a sad bi mu trebao ponovno pomoći zbog zdravstvenih problema stopera momčadi.

Dvije godine i jedan mjesec nakon što je iz Bayerna otišao u Lyon, Boateng bi trebao ponovno u dres njemačkog prvaka. Ne smatraju svi da je to dobra ideja, a među njima je Herve Penot, novinar francuskog L'Equipea koji prati Lyon.

Penot: Mislim da Bayern griješi

"Osim ako Boateng nije Benjamin Button pa da postaje mlađi, a ne stariji, mislim da Bayern griješi što ga ponovno dovodi. On nije bio dovoljno dobar Lyonovim trenerima (Peter Bosz, Laurent Blanc). Bio je prespor, to je stvaralo nesigurnost u obrani. Laurent Blanc je čak i doveo Dejana Lovrena prošlog siječnja jer nije bio zadovoljan Boatengovim izvedbama", rekao je Penot i dodao:

"Mislim da bi za Bayern bolji izbor bio Josip Stanišić."

Stanišića je Bayern, podsjetimo, početkom sezone posudio Bayeru.

Boateng je na vrhuncu karijere bio i igrač njemačke reprezentacije za koju je skupio 76 nastupa od 2009. do 2018. godine i s njom slavio zlato (2014.) i broncu (2010.) sa svjetskih prvenstava.

 

Pročitajte više