Insajder: Dinamo bi mogao jeftino ostati bez velikog talenta. Želi ga Juventus

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

JUVENTUS je ozbiljno zainteresiran za dovođenje 17-godišnjeg igrača Dinama Mislava Ćutuka i već su pristupili zagrebačkom klubu, tvrdi talijanski insajder Lorenzo Lapore. Mladi napadač Dinama je prvi strijelac aktualne kadetske (U-17) lige Hrvatske s 18 postignutih golova u 20 utakmica, a također je i reprezentativac Hrvatske u istom uzrastu te je prije tri dana bio i dvostruki strijelac s bijele točke u remiju protiv Njemačke (3:3) u kvalifikacijama za U-17 Europsko prvenstvo.

Ćutuk je rođen u Ljubuškom te je iz Hercegovine došao u Dinamo kada je imao 12 godina. Svoje prve nogometne korake napravio je u ljubuškim klubovima Bigesteu i Slogi, a potom i u ŠN AS Međugorje s kojim je osvajao brojne turnire i nagrade za najboljeg strijelca i igrača te je svojevremeno bio najbolji nogometaš u Bosni i Hercegovini u svome uzrastu što nije promaknulo skautima Dinama.

Dinamo se neće obogatiti na ovom transferu

Mladi napadač je do sada upisao 116 nastupa za mlađe kategorije Dinama te je zabio 81 pogodak. Uz njegovo ime se do sada vezao interes Dortmunda i Hoffenheima, pa čak i Hajduka u određenom trenutku, a činjenica da nastupa za mlađe uzraste Hrvatske je shvaćena kao još jedan udarac za nogomet Bosne i Hercegovine.

Aktualni prvak Hrvatske se na ovom transferu ne bi trebao posebno obogatiti jer Ćutuk u ovom trenutku nema potpisan profesionalni ugovor s Dinamom. Talijanski insajder navodi da je Juventus stoga voljan platiti samo "naknadu za treniranje" prema FIFA-inom pravilniku što bi u Ćutukovom slučaju trebalo biti oko milijun eura.

 

Pročitajte više