Inter doveo Brozovićevog nasljednika: 25 milijuna plaća mladića sa 14 nastupa u Serie A

Foto: Guliver Image/Getty Images

POSUDBA, ali uz "obavezujuću kupnju" 22-godišnjeg veznjaka Atalante, prvi je posao Intera u zimskom prijelaznom roku.

Roberto Gagliardini bljesnuo je protekle jeseni jer dotad se dijete Bergama kalilo po posudbama u Serie B, u Ceseni, Speziji i Vicenzi.
Stečeno iskustvo odlično mu je koristilo jer nakon 51 utakmice u drugom razredu i jedne utakmice za Atalantu prošle sezone, do polovice aktualne sezone 13 puta nastupio je u Serie A, gdje je igrao tako dobro da je od studenog postao i reprezentativac Italije.
 
Danas je ekspresno u Milanu ručao s novim suigračima, odradio liječnički pregled, čak i individualni trening u Appiano Gentileu, nakon čega je potpisao za novi klub.
Kao i mnogi poslovi na mercatu i ovaj je formalno "posudba", i to jednoipolgodišnja, tijekom koje je Inter obavezan kupiti Gagliardinija. Atalanta je odmah dobila 2 milijuna eura, 20 će joj biti uplaćeno u lipnju, kada se očekuje da otkup postane definitivan, iako je Gagliardini već potpisao petogodišnji ugovor s Interom, što sam pokazuje koliko je ovaj deal "posudba". Tri milijuna klub iz Bergama dobit će na ime bonusa, jasno ako se ostvare preduvjeti definirani u ugovoru.
 
S obzirom na to da je Brozović suspendiran za idući prvenstveni susret protiv Chieva, Gagliardini može već tada debitirati za novi klub. On i Brozović također mogu funkcionirati i zajedno u vezi, ali ako hrvatski veznjak promijeni klub, Gagliardini je njegov nasljednik. 

Pročitajte više