Inter i Cibalia rutinski odradili posao, Osijek priuštio navijačima rijetko viđenu nogometnu feštu

NA TERENIMA u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu i u Zaprešiću odigrale su se dvije utakmice koje su završile istim rezultatom - 3:0. Inter i Cibalija rutinski su odradili posao protiv Rijeke i Croatije iz Sesveta.

> Tijek susreta

Inter se danas pobrinuo da produbi krizu momčadi s Kantride, kojom već danima kruže priče o smjeni Zorana Vulića zbog rezultatske krize u koju je Rijeka odavno upala, a koja se nastavila i na gostovanju u Zaprešiću. Od samog je starta utakmice bilo jasno da se Rijeka došla braniti i pokušati se kontrama prišuljati protivničkom golu, ali Inter je bio spreman za takvu taktiku.

Domaći nogometaši prolazili su kroz obranu Rijeke kao nožem kroz maslac, prvu izvrsnu šansu imali su u 8. minuti kad je Mance mačjim refleksima skinuo Šarićev slobodnjak. Prekretnica utakmice dogodila se deset minuta kasnije kad je Cerić dobio crveni karton zbog grubog faula na Guliću kojeg je zaustavio prilikom kontre Intera.

Riječani su se uspješno branili do 36. minute, kada je Cavrić primio loptu na desnoj strani šesnaesterca, fintom izbacio čuvara i silovitim udarcem poslao loptu u mrežu. Započeti posao u drugom poluvremenu samo su završili Šarić i Barišić čijim golovima je postavljen konačni rezultat.

Croatia nije imala šanse

Ishod utakmice između Sesvećana i Vinkovčana bio je jasan već nakon 20 minuta igre. U 10. minuti, u prvoj pravoj akciji Cibalije, je Tomislav Pavličić doveo goste u vodstvo. Do gola je došlo nakon prekida; lopta je ubačena na peterac, a vratar Croatije Sesveta izbacio je loptu do ruba šesnaesterca gdje ju je na volej dočekao Pavličić.

Samo devet minuta kasnije na 2:0 povisio je Edin Husić. Cibalijin drugi gol rezultat je prekrasne akcije tijekom koje je obrana najprije izbačena duplim pasom na desnoj strani, lopta je poslana u kazneni prostor gdje ju je Prgomet petom namjestio za Husića koji je proparao mrežu. Točku na i stavio je u 74. minuti Dino Kresinger koji je poentirao nakon brze Cibalijine kontre.

Hat-trick Vugrinca Zagrebu nije bio dovoljan za bodove u Osijeku

Najuzbudljivija utakmica večeri igrala se u osječkom Gradskom vrtu gdje su gostovali Igor Štimac i njegov Zagreb. Osječka publika svjedočila je rijetko uzbudljivoj utakmici za hrvatske prilike; postignuto je čak osam golova, a Osijek je slavio 5:3!

Prvih dvadesetak minuta u Gradskom je vrtu prošlo relativno mirno, igračima je trebalo malo vremena da se naviknu na sklizak, loš i težak teren i neugodne vremenske uvjete, ali onda je krenula prava nogometna fešta. U 23. minuti Osijek je poveo autogolom Oršulića, od kojeg se lopta odbila u mrežu nakon Ibriksovog ubačaja, a deset minuta kasnije za 2:0 je nakon kornera zabio Pranjić.

Tada je počeo show jednog od najboljih golgetera Prve HNL Davora Vugrinca koji je večeras na svoj ionako bogati konto dodao još tri gola. U 35. minuti Vugrinec se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i smanjio na 2:1. No, već u idućem napadu opet je bio dva razlike, vratar Zagreba Skender nije mogao ništa protiv sjajnog Kneževićevog udarca s 18 metara.

No, prije kraja poluvremena Vugrinec se još dvaput upisao u strijelce; Zagrebov veteran obranu Osijeka prevario je u 39. minuti kad je iskoristio grešku vratara Karduma i u 42. minuti kad se odlično ubacio u kazneni prostor i pokupio odbijenu loptu. To je, međutim, ipak bio vrhunac dometa Štimčeve momčadi. Zagrepčani u drugom poluvremenu više nisu mogli pratiti tempo Osijeka, koji je u 58. minuti opet poveo zahvaljujući majstorskom "veleslalomu" Kneževića, a konačni rezultat u 84. postavio je Miličević.

Pročitajte više