HRVATSKI NOGOMETAŠI

Inter: "Nećemo moliti Brozovića da ostane." Dva sata kasnije spasio ih je u LP-u

Foto: REUTERS/Daniele Mascolo

"BROZOVIĆ? U Interu će ostati samo igrači koji žele biti s nama." To je prije odlučujuće utakmice protiv Sheriffa u trećem kolu Lige prvaka izjavio Interov izvršni predsjednik Beppe Marotta.

Dva sata kasnije Inter je pobijedio (3:1) u meču u kojem je morao dobiti senzaciju Lige prvaka kako bi zadržao šansu prolaska skupine. UEFA je igračem utakmice proglasila Marcela Brozovića.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Njemu na ljeto završava ugovor s Interom, u koji je došao iz Dinama u siječnju 2015. za osam milijuna eura.

Gotovo sedam godina i 253 utakmice za Inter kasnije, Brozović je na prekretnici. Za mjesec dana navršava 29 godina, dakle zadnji mu je tren za posljednji veliki transfer karijere.

Transfermarkt nezamjenjivog veznjaka prvaka Italije i reprezentacije Hrvatske procjenjuje na 40 milijuna eura, a najveći svjetski klubovi ga žele.

Brozović ima gdje otići, ali mu se s druge strane ostaje u Interu. Naravno, uz osjetnu povišicu.

Nicolo Schira, pouzdani izvor s mercata, otkriva da u Milano na za sutra zakazani sastanak s vodstvom kluba dolazi Ivan Brozović, igračev otac i zastupnik. Tema pregovora je produljenje ugovora do 2025.

Inter želi da Brozović ostane, ali mu nudi godišnju plaću od 4.5 milijuna eura te bonuse, dok Brozović senior traži 6 milijuna eura godišnje fiksno. 

Pročitajte više