hnl

INTER - RIJEKA 1:4 Riječani riješili utakmicu u prvih pola sata igre

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

RIJEKA je pobijedila Inter u Zaprešiću rezultatom 1:4 u posljednjoj utakmici 16. kola HT Prve lige. 

Fantastičnu predstavu imali su igrači Simona Rožmana na gostovanju i u pola sata igre riješili pitanje pobjednika. Tako su nagovijestili izlazak iz krize koja trese klub s Rujevice još od odlaska Igora Bišćana. U prošlom kolu izgubili su od Dinama kod kuće 0:5, a nakon toga potjerali trojicu igrača.

NK Inter Zaprešić - HNK Rijeka Live Score

Raspoloženi Franko Andrijašević načeo je domaćine već u sedmoj minuti utakmice. Župarić, koji napušta klub na kraju jesenskog dijela sezone,  sjajnom je dugom loptom pronašao Andrijaševića koji ju je smirio i matirao vratara Intera Žigu Freliha. Riječani su napadali i napadali, a u 23. minuti Andrijašević se našao u ulozi asistenta, dok je strijelac bio Antonio-Mirko Čolak. 

Nedugo kasnije, u 27. minuti golgeter Rijeke postiže i svoj drugi pogodak pa je tako Čolak došao do šestog ove sezone, a konačnu rapsodiju golova u Zaprešiću prije odlaska na odmor zaokružio je Alexandar Gorgon krasnim pogotkom. Lijepa akcija po desnoj strani, Tomečak je ubacio, a kapetan Gorgon pospremio loptu pod prečku.

Inter u prvih 45 minuta nije zapucao prema okviru Prskalovih vrata niti je vratar riječkog sastava imao previše posla u ovoj utakmici. Rijeka je većinu drugog dijela odrađivala posao u Zaprešiću, a utješni pogodak ekipe Samira Toplaka postigao je Nikola Soldo u prvoj od dvije minute sudačke nadoknade ove utakmice. 

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više