Inter se oglasio nakon rasizma i kaosa kod Juventusa: Mi, braća i sestre svijeta...

Foto: Profimedia

TUČNJAVA u kojoj je Juan Cuadrado šakom udario Samira Handanovića, zbog čega su obojica nakon utakmice dobili crvene kartone. Isključenje Romelua Lukakua zato što je dobio drugi žuti karton jer je gol za konačnih 1:1 slavio pokazujući navijačima Juventusa da ušute, zato što su ga rasistički vrijeđali. Ovi incidenti obilježili su prvu polufinalnu utakmicu talijanskog kupa, Juventus - Inter 1:1.

Do velikih incidenata je došlo na samom kraju utakmice. Juan Cuadrado bio je strijelac za Juventus u 83. minuti, a Romelu Lukaku je iz penala u 95. minuti donio izjednačenje Interu. Oba strijelca su, dakle, isključeni i ne bi trebali igrati na uzvratu u Milanu 26. travnja. Inter se trudi da se Lukakuu poništi drugi žuti karton, dobiven zbog proslave gola, odnosno ušutkavanja rasističkih povika suparničkih navijača.

Povodom njih Inter se oglasio priopćenjem: "Mi smo braća i sestre svijeta. Od našeg osnutka 9. ožujka 1908., to je naša priča. Želimo jasno i nedvosmisleno poručiti da ujedinjeni stojimo protiv rasizma i svih oblika diskriminacije. Nogomet ne smije biti samo mjesto za pokazivanje emocija nego i zajedničkih vrijednosti, a ono što smo vidjeli u završnici utakmice kod Juventusa ne smije se događati u sportu. Zato iskazujemo našu podršku, ljubav i solidarnost s Romeluom Lukakuom, kao što to radi cijeli nogometni svijet nakon incidenta u Torinu. Budi jak, Rome, mi smo uz tebe!"

Pročitajte više