Interovci spremaju 50.000 zviždaljki za Lukakua. Utakmica bi mogla biti prekinuta

Foto: EPA

INTER i Roma u nedjelju u 18 sati na stadionu Giuseppe Meazza igraju utakmicu 10. kola Serie A. Susret će obilježiti povratak Romelua Lukakua na milanski stadion, ali sada u dresu suparničke ekipe. Podsjetimo, Lukaku je prošle sezone bio na posudbi u Interu. Talijanski mediji pisali su da su se odnosi belgijskog napadača i Intera urušili kad je otkriveno da je Lukaku pregovarao s drugim klubovima, među njima Milanom i Juventusom, iako se Inter nadao da će ga otkupiti od Chelseaja.

Belgijskom zvijezdom razočarani su navijači Intera, koji su ranije najavili akciju: "Dan 29. listopada trebali bismo zaokružiti crvenom bojom u kalendarima tako da budemo spremni da on čuje koliko nam se gadi jer nam je okrenuo leđa na najsramotniji mogući način. Pokazao je da je mali čovjek, treba se znati ponašati i držati do svoje riječi. Branili smo te mačevima, a ti si nam uzvratio okretanjem leđa.

Prije utakmice protiv Rome Curva Nord će podijeliti 50.000 zviždaljki koje će se koristiti svaki put kad loptu dodirne onaj koji je izdao dres. Pokažimo kako se treba ponašati prema onome tko se pokazao nedostojnim našeg dresa."

Lukakua čeka tretman koji je doživio Ronaldo 2007.

La Gazzetta dello Sport piše kako će navijači Intera stvarati buku svaki put kad Lukaku primi loptu, čime će napadač imati isti tretman kao Ronaldo 2007. godine. Brazilska legenda od 1997. do 2002. igrala je za Inter, dok je 2007. bio član Milana i s njim igrao protiv svog bivšeg kluba, što se interovcima nije svidjelo. Ronaldo je tada i zabio za Milan, ali je Inter na kraju slavio 2:1.

Sudac može prekinuti utakmicu ako će zviždaljke biti preglasne?

Također, talijanski mediji pišu kako bi glavni sudac utakmice Inter - Roma Fabio Maresca mogao prekinuti utakmicu ukoliko zaključi da je buka na milanskom stadionu preglasna i da to ometa susret.

Pročitajte više