TISUĆE NAVIJAČA U LENSU Pogledajte ludnicu na tribinama

Foto: Hina, čitatelji Indexa

HRVATSKI navijači, koji su u Lens počeli pristizati jučer, na dan utakmice s Portugalom potpuno su okupirali grad koji ima tek nešto više od 30 tisuća stanovnika. Preko 30 tisuća Hrvata danas je u Lensu, a navijači su u Francusku došli iz cijele Europe.

Inače, stadion Bollaert-Delelis, na kojem je Hrvatska u osmini finala SP 1998. pobijedila Rumunjsku, ima kapacitet od 38 tisuća gledatelja (šest tisuća više nego što cijeli grad ima žitelja), a više od trećine u subotu navečer činili su Hrvati, kojih je bilo oko 10 tisuća.

Tijek događaja:


21:15
Grupica navijača poručila Ronaldu: "Molim te nemoj plakati!"

21:15
Pogledajte kako se navija u Zagrebu.

21:00
Počela je utakmica u Lensu. Pratite ju ovdje.

20:45
Oko 10.000 hrvatskih navijača trebalo bi biti na stadionu. Ulaznice na crnom tržištu prodavale su se za četri tisuće kuna.

20:15
Dio hrvatskih navijača pristigao je na stadion u Lensu, tribine se polako ispunjavaju i veći dio stadiona bit će obojen u kockasto. Francuska policija nije zabilježila ni jedan incident cijeli dan.
20:00 Prvi navijači počeli su pristizati na stadion Bollaert-Delelis. 19:45 Navijači u Hercegovini i Zagrebu obojili su svoje automobile u kockice.
19:30
Zgodna u kockicama.
19:15 Čuje se samo pjesma hrvatskih navijača u Lensu.
19:00
Hrvatski i portugalski navijači stvorili su prekrasan ugođaj. 18:45 Ludnica u Lensu traje i dalje.
18:30
Navijači uživaju u sunčanom danu u Lensu, pogledajte kako je na ulicama tog grada.
18:15 Gospođa Rakitić sremna je za utakmicu.
 18:00 "Igrajte za nju...", ori se na ulicama Lensa. 

 
17:00 Ulice Lensa prepune su hrvatskih navijača koji su navijanjem i pjesmom potpuno razbili Portugalce, a nitko ne sumnja u slavlje i odlazak u Marseille na četvrtfinalni ogled protiv Poljaka ili Švicaraca.
 
"Ne mogu nas pobijediti niti da Messi zaigra uz Ronalda. Ovo je naše prvenstvo," poručila je vesela družina iz Eintrachta.
 
Hrvatski navijači vjeruju kako je ovo prilika 'stoljeća'.
 
"Tko zna kada će se ponovo otvoriti ovakva rupa u ždrijebu. Do finala nećemo imati dostojnog suparnika," smatra društvo iz Sinja.
 
Najveći problem našim navijačima predstavlja manjak ulaznica. Na stotine navijača je u potrazi za dragocijenim papirićem. Na crno se najjeftinije ulaznice kreću oko 300-350 eura, dok se za bolje mjesta traži i više od 500 eura.
 
"Nadamo se da će cijena pasti kako se utakmica bude bližila. Na utakmicu protiv Španjolske ušli smo kada je već dvoboj počeo, a ulaznice smo kupili po cijeni," kazali su naši navijači iz Njemačke.
 
Utakmica između Hrvatske i Portugala ujedno je i oproštaj Lensa od EURO-a. Do sada su odigrane tri utakmice (Albanija - Švicarska, Engleska - Wales i Češka - Turska), a hrvatski navijači pobrali su najviše simpatija lokalnog stanovništva.
 
"Kada su igrali Englezi kao da je horda prošla kroz naš grad, hrvatski navijači su sjajni, odlično se zabavljaju i provode," kazao je vlasnik jednog kafića.
 
 
16:13 Hrvatski navijači zagrijavaju se po kafićima uz taktove pjesme "Mare i Kate" bivšeg izbornika Igora Štimca.
 
 
16:00 HNS-ova poruka navijačima: "Zbog strogih kontrola ulaska, molimo sve navijače Vatrenih da na stadion u Lensu dođu na vrijeme - najkasnije tri sata prije početka utakmice - kako bi mogli pravovremeno ući na stadion te izbjeći gužve uoči samog početka utakmice. Također, molimo Vas da koristite ulaze A i B te da na stadionu sjedite na svojim mjestima, označenima na Vašim ulaznicama...Navijače hrvatske reprezentacije ovim putem molimo da se ne koriste nasiljem u slučaju eventualnih huliganskih izgreda već da u takvoj situaciji ostave dovoljno prostora sigurnosnim službama da nesmetano postupaju prema izgrednicima. Danas nas čeka novi izazov te Vas pozivamo da još jednom na fer i korektan način bodrite Hrvatsku do uspjeha. Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije.

Budimo ponosni navijači Hrvatske!"
 
15:40 I Portugal će imati podršku u Lensu, ali sigurno ne kao Hrvatska.
 
15:30 Hrvatska će se pratiti i u Rotterdamu.
 
14:10 Kako se utakmica približava atmosfera na ulicama Lensa sve je vrelija. 
 
 
13:40 I hrvatski navijači iz Stuttgarta bodrit će reprezentaciju na sjeveru Francuske.
 

 
13:10 Sve je više hrvatskih navijača u Lensu, a među njima su u velikom broju oni iz Njemačke.
 
12:40 Hrvatski navijači uvjereni su u pobjedu nad Portugalom. Najčešći rezultat je 2:0 za momčad Ante Čačića.
12:00 U svakom kutu Lensa nalaze se hrvatski navijači.
11:20 Unatoč tome što je utakmice večeras u 21 sat hrvatski navijači već prave fantastičnu atmosferu i pjesma odjekuje ulicama Lensa!
 

 
10:45 Reprezentaciji Hrvatske uoči velikog dvoboja s Portugalom stiže potpora sa svih strana. 
10:20 "Bježite ljudi, bježite iz grada, jer ovdje igra Hrvatska!" Navijači su još sinoć krenuli s nabrijavanjem za utakmicu u Lensu.
09:40 Hrvatski navijači polako osvajaju ulice Lensa. 
 

 

Pročitajte više