Inzaghi: Nitko nam ništa nije dao besplatno. Zasluženo smo tu gdje jesmo

Foto: Profimedia

INTER je i u uzvratu polufinala Lige prvaka pobijedio Milan 1:0 i s ukupnih 3:0 ide u finale gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Reala i Cityja (prvi susret u Madridu završio je 1:1). Finale u Istanbulu 10. lipnja bit će šesto za Inter. Zasad imaju tri naslova prvaka i dva poraza u finalima. 

''U sljedećih nekoliko dana ćemo tek shvatiti što se dogodilo. U početku je to bio samo san, ali uvijek smo vjerovali, imali izvanrednu seriju i dobiti polufinale u derbiju na ovaj način je neizmjerno zadovoljstvo. Momke mogu samo pohvaliti'', rekao je trener Intera Simone Inzaghi za Sport Mediaset.

''Pokazali smo snagu, odlučnost, agresiju, koncentraciju, igrači su bili divni. Igrali smo četiri derbija od siječnja i sva četiri dobili, znamo da je Milan prvak Italije i da ima veliku kvalitetu, ali igrači su bili izvrsni i zaslužuju uživati u ovoj večeri.”

Bi li se Inzaghi radije suočio s Real Madridom ili Manchester Cityjem u finalu Istanbula?

''To su dvije najbolje momčadi u Europi. Prva utakmica bila je izjednačena, vidi se s kakvom su kvalitetom raspolagali. Zadovoljan sam onim što smo postigli i očito ću s velikim, velikim zanimanjem gledati sutrašnju utakmicu.''

Inzaghi je bio izložen žestokim kritikama, a prije samo mjesec dana pisalo se da je na rubu otkaza.

''Znam tko je uvijek bio tu kad mi je trebalo, a tko nije. Znam što se događalo tijekom posljednjih mjeseci i sretan sam što uz sebe imam prekrasan tim, tim koji me pratio u svemu. Ponosan sam što sam u ovom klubu. Nitko nam ništa nije dao besplatno, suočili smo se s jakim protivnicima i izborili mjesto u finalu'', rekao je Inzaghi. 

Pročitajte više