Transferi

Iranski napadač stigao u Goricu: Želim postati najbolji nogometaš na svijetu

Foto: HNK Gorica

ONO što je Index.hr prvi objavio prije tri dana, danas je dobilo i službenu potvrdu. Iranski krilni napadač Younes Delfi potpisao je jednogodišnju posudbu s hrvatskim prvoligašem Goricom.

Uz Dinamo, vodeća momčad Prve HNL Delfija je dovela iz belgijskog Charleroia s pravom prvokupa nakon isteka posudbe. Iako mu je primarna pozicija na desnom krilu, iranski U23 reprezentativac može igrati i na preostale dvije pozicije u napadu. Na predstavljanju u Gorici osvrnuo se na period u Europi koji je iza njega.

"Prošle sezone nisam previše igrao u belgijskoj ligi, bilo je to teško razdoblje za mene. Mučila me ozljeda, a kad sam se vratio, promijenio se trener i za mene nije bilo prostora uz još dvojicu kvalitetnih igrača na mojoj poziciji", kazao je Delfi, koji prošle sezone nije odigrao nijednu utakmicu za belgijski sastav.

U Charleroi je stigao na ljeto 2018. godine iz redova iranskog sastava Esteghal Khuzestana kao 17-godišnjak.

"Nisam želio igrati u nekoj od azijskih liga, jer najbolji nogomet na svijetu igra se u Europi. A ja želim postati najbolji nogometaš na svijetu!", optimistično je zaključilo najnovije pojačanje Gorice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više