CRISTIANO RONALDO

Irski branič isprovocirao Ronalda da ga udari. Evo što je uslijedilo

Foto: REUTERS/Pedro Nunes

CRISTIANO RONALDO s dva je gola u posljednjim minutama donio Portugalu preokret protiv Irske i pobjedu 2:1, a usput je postao svjetski rekorder po broju golova za reprezentaciju. Sad ih ima 111, odvojio se od dugogodišnjeg rekordera, Iranca Alija Daeija.

Mogao je Ronaldo do rekorda još i puno ranije jer je u 15. minuti promašio penal, ali je zbog situacije koja mu je prethodila mogao i ostati bez prilike da postigne ijedan. Naime, jedan je irski igrač pokušao isprovocirati Ronaldovo isključenje.

Obračun kod bijele točke

Prekid zbog provjere VAR-a trajao je skoro pet minuta, a dok je Ronaldo čekao potvrdu penala kod bijele točke, Dara O'Shea mu je u prolazu nogom malo pomaknuo loptu. Ronaldo ga je na to udario u ruku.

O'Shea je, kao svaki pravi nogometni prevarant koji drži do sebe, na trenutak pogledao prema Ronaldu, a onda se uhvatio za glavu i pao na tlo u slatkoj agoniji, ne zbog bola, nego iščekivanja da vidi hoće li njegova kandidatura za glumačku nagradu rezultirati žutim ili čak crvenim kartonom za portugalskog superstara.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SNIMKU INCIDENTA

No O'Shea je previdio jedan detalj. Njegovu izvedbu suci nisu ni mogli vidjeti jer su u tom trenutku pregledavali VAR.

Umjesto suca, Ronalda je kaznio golman iz treće lige

Tako se branič West Bromwicha samo svijetu razotkrio kao podmukli prevarant, a kaznu za Ronalda nije ishodio. Ipak, bilo zbog uznemirenosti prethodnom situacijom ili ne, povratnik u Manchester United nije uspio iskoristiti penal. Obranio mu ga je Gavin Bazunu, 19-godišnjak koji igra u Portsmouthu, u trećem razredu engleskog nogometa. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENAL

Ali naposljetku je i on pridonio Ronaldovoj legendi jer je ovako do rekorda došao na puno dramatičniji način.

Portugal je pobjedom 2:1 zadržao vodstvo u skupini A kvalifikacija za SP 2022., s tri boda više i utakmicom više od Srbije.

Pročitajte više