RUKOMET

Island je u dramatičnoj utakmici izbacio Mađarsku. Evo što to znači za Hrvatsku

Foto: EPA-EFE

ISLAND je svladao Mađarsku 31:30 u posljednjem susretu grupne faze Europskog prvenstva i osvojio skupinu. Od 20:30 Portugal i Nizozemska igraju zadnji susret u skupini, a nakon toga će se znati s kim sve Hrvatska igra u drugom krugu. Već od ranije znalo se da će suparnici biti Danska i Crna Gora.

Drama nad dramama, domaćin ispao

U prvom poluvremenu gledali smo jako tijesnu utakmicu, koja se igrala gol za gol. Ta dionica završila je 17:17. Gotovo identičnu utakmicu gledali smo u drugom dijelu, a nijedna momčad nije se uspjela odvojiti na značajniju razliku. Najbolji su bili Bjarki Már Elísson i Ómar Ingi Magnússon s devet golova, dok je kod Mađara najraspoloženiji bio Bence Bánhidi sa šest golova.

Drama je dosegnula vrhunac u zadnjoj minuti dvoboja. Tada su Mađari imali napad za izjednačenje. Lopta je stigla do krila i postignut je gol koji bi im donio veliki remi. Međutim, suci su zbog prijestupa poništili gol.

Islanđani su ovime osigurali prvo mjesto i prijenos dva boda u idući krug, dok su Mađari ispali. U najboljem slučaju mogu imati dva boda, kao i Portugal te Nizozemska, ali ne može se krug zatvoriti tako da oni budu drugi. Portugalu treba pobjeda od dva ili više golova razlike. Drugi scenariji vode Nizozemsku dalje.

 U drugoj utakmici ranijeg termina Njemačka je svladala Poljsku (30:23) i time prenijela dva boda u idući krug. Tamo će uz ove dvije reprezentacije igrati Španjolska, Rusija, Norveška i Švedska. Iz svake skupine dva najbolje plasirana idu u polufinale. Hrvatska će protiv Islanda igrati u ponedjeljak.

Pročitajte više