RUKOMETNI EURO

Islandski mediji: Hrvati su bili bolji. Osjećaji su tragični

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobijedila je Island 23:22 u 3. kolu druge runde Europskog prvenstva. Islandski mediji pohvalili su igru i borbu hrvatskih rukometaša te iskazali veliku žal zbog poraza, koji im je smanjio šanse za plasman u polufinale.

"Hrvatska je bila bolja"

"Hrvatska je bila bolja u napetoj utakmici", objavio je Frettabladid u svom naslovu, dok u tekstu navodi da Island sredinom drugog poluvremena nije imao lijek za snažnu hrvatsku obranu i golmana Ivana Pešića, koji je u ovom susretu imao ukupno 15 obrana.

"Islanđani su imali poteškoća da pronađu put kroz visoku hrvatsku obranu. A ako bi nju uspjeli proći, onda ih je čekao Ivan Pešić, koji je branio skoro sve", stoji u tekstu, u kojem se pred kraj dodaje da Island i dalje ima šansu za polufinale ako pobijedi protiv Crne Gore i ako mu se poklopi rezultat okršaja između Danske i Francuske.

"Problemi protiv Hrvatske su se nastavili"

"Osjećaji su tragični", piše u jednom od naslova Morgunblaðiða, koji u tom tekstu navodi izjavu Elliðija Snæra Viðarssona, koji je razočaran zbog poraza svoje momčadi. U izvještaju utakmice ovaj portal je u naslov stavio "Tužan poraz od Hrvatske", a u tekstu također navode da su hrvatska obrana i golman Pešić bili izvrsni.

"Problemi Islanda protiv Hrvatske su se nastavili. Momčad nikad nije uspjela svladati Hrvatsku na velikom natjecanju. Ovo je sad već osmi poraz, uz jedan remi", napisali su iz Morgunblaðiða pred kraj teksta.

Pročitajte više