Ispisana nogometna povijest. Ovo je trenutak kad u igru ulazi dječak od 13 godina

Foto: Screenshot

DA'VIAN KIMBROUGH ispisao je povijest američkog sporta nakon što je u nedjeljnoj utakmici protiv Las Vegas Lightsa ušao u igru za Sacramento Republic FC u 87. minuti. Svoje debitantske minute u USL-u, ligi koja je jednu razinu ispod MLS-a, odigrao je u dobi od 13 godina, sedam mjeseci i 13 dana. Njegova je momčad pobijedila 2:0.

Ne samo da je Kimbrough debijem postao najmlađi profesionalac u američkom nogometu svih vremena nego je nedavno postao i najmlađi profesionalni sportaš u najjačim američkim sportovima i ligama (NFL, NBA, MLB, NHL i WNBA). Ugovor sa Sacramentom potpisao je točno dva mjeseca prije no što je za njega i debitirao. U dobi od 13 godina, pet mjeseci i 13 dana srušio je rekord Maxima Carriza, koji je na 14. rođendan potpisao za New York City FC.

Igra na poziciji napadača i ruši rekorde

Srušio je i rekord koji je dosad držao Axel Kei. On je za Real Monarchse debitirao 2021. u dobi od 13 godina, devet mjeseci i devet dana.

Kimbrough igra na poziciji napadača, ima američko i meksičko državljanstvo, a probijao se kroz Sacramentovu nogometnu akademiju. U lipnju je nastupao na Bassevelde U-13 Cupu, turniru na kojem su bili i mladi igrači najjačih europskih klubova. Igrao je kao gostujući igrač New York Red Bullsa, donio im naslov i bio proglašen najkorisnijim igračem turnira.

U svojoj prvoj sezoni za Sacramento, tada kao 11-godišnjak u U-13 momčadi, zabio je 27 golova u 31 utakmici. Sljedeće godine odigrao je 50 susreta nastupajući za U-14 i U-15 timove i istaknuo se s 34 gola.

Pročitajte više