BITKA ZA PRVU LIGU

Isplatilo se gledati žestoki derbi na Poljudu: "Nemam pojma kome Hajduk pomaže"

Foto: Pixsell

VRIJEDILO je jučer pogledati drugoligaški derbi Hajduka II i Šibenika na Poljudu. Pobjedom 2:0, Hajduk pojačan Oreščaninovim kadrom (Kalik, Delić, Mikulić, Beširović) srušio je Šibenčane s prvog mjesta druge lige. Vesele se u Varaždinu, sada imaju dva boda prednosti, ali za dva tjedna dolazi im Šibenik, na derbi za ulazak u prvu ligu. Već sada u Varaždinu su fokusirani na tu utakmicu, 18. svibnja, jučer su izborili bodove protiv Međimurja, pa proslavili drugi poraz Šibenika u nizu.

U žestokom susretu na Poljudu Šibenik je primio pogodak već u 27. sekundi (VIDEO), zabio je 19-godišnji Solinjanin Teklić nakon kombinacije s Delićem. Šibenčani su odmah došli k sebi, ali nisu mogli proći vratara Ljubića, koji je bio igrač utakmice. U prvom dijelu skinuo je četiri zicera. Na drugoj strani terena, vratar Šibenčana Labrović, zaustavlja dvije velike šanse Hajduka. I u nastavku se puno puca, šanse nižu Hajduk i Šibenik, ali i dalje ništa ne prolazi vratare. Čak ni penal u 76. minuti, koji je pokazao pomoćnik Pejić, nakon što je Ampem pao na vrhu šesnaesterca u kontaktu s Ciprićem. Pucao je Kukec, a Vratar Hajduka Ljubić odbio loptu u korner.

U sudačkoj nadoknadi odličnog Labrovića probio je Delić, ljevicom je pogodio donji desni kut, nakon što je lažnjakom izbacio obranu. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Celić je pogodio gredu, a Kendeš zabio za Šibenik iz odbijene lopte, ali sudac Matić zbog prekršaja je poništio pogodak. 

Među gledateljima na tribinama Poljuda guštali su članovi prve ekipe Hajduka, trener Siniša Oreščanin i Stanko Jurić.

Zbog ovakvih utakmica bih došao na stadion i platio kartu. Meni se 0:0 osobno ne gleda. Ovo me veseli", rekao je trener Hajduka 2 Mario Despotović. 

Bitka je izašla i izvan terena, članovi stožera našli su se u klinču, a Barišić koji je već bio van igre, na klupi Šibenika dobio crveni karton. 

"Mi želimo emocije u sportu. Sve je završilo fer i korektno", kaže trener Hajduka.

Tri kola do kraja sezone Šibenik i Varaždin vode mrtvu trku koju prate standardne priče o suđenju, puštanju, rikvercu.

"Nemam pojma kome sam pomogao, ne pratim tablicu, gledamo samo našu ekipu kako igra", na to će Despotović.

Trener Šibenčana Borimir Perković kazao je da sudbinu u borbi za prvu ligu i dalje drže u svojim rukama. Hajdukovac u redovima Šibenika Boris Pandža bio je više razočaran dok je napuštao Poljud. 

"Kada promašiš tri čiste šanse i penal, nemaš što drugo očekivati", rekao je. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više