Istjerivač huligana Laporta: Manje priče, više rada; Zabranjujem im putovanja na utakmice

OD 2003., kada je izabran za predsjednika Barcelone, Joan Laporta nastoji minimizirati aktivnosti najradikalnije skupine Barceloninih navijača poznatijih pod nazivom Boixos Nois (Ludi momci).
 
Nakon što je u utorak u Münchenu jedan od pripadnika skupine udario zaštitara u hotelu u kojem su bili smješteni igrači i rukovodstvo Barcelone, Laporta je obećao još stroži pristup.

"Manje priče a više rada. Ili ćemo ih spriječiti da putuju i ulaze na stadione, ili ćemo doživjeti još gore incidente. Nastaviti ćemo kao i do sada i neće biti nikakvog popusta za napadače" izjavio je Laporta nakon remija s Bayernom koji je odveo Barcelonu u polufinale Lige prvaka.

Od kada je postavljen za predsjednika Laporta je zabranio dijeljenje besplatnih ulaznica navijačkoj skupini, a osim toga je i odlučio zatvoriti prostoriju unutar Nou Campa gdje su navijači čuvali transparente. Zbog svih tih postupaka čak su mu prijetili i smrću.

"Većina navijača u Münchenu se ponašala korektno i to je model koji želimo slijediti. Ne želimo dopustiti da nekolicina problematičnih tipova ruše ugled kluba." 

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više