HNL

ISTRA 1961 - OSIJEK 1:4 Bjeličin Osijek se izjednačio s Dinamom na prvom mjestu HNL-a

Srecko Niketic/PIXSELL

OSIJEK je u zaostalom devetom kolu 1. HNL-a pobijedio Istru 1961 4:1 u Puli. Momčad Nenada Bjelice uvjerljivom se pobjedom izjednačila na vrhu ljestvice s aktualnim prvakom Dinamom i sada obje momčadi imaju po 26 bodova, s tim da Osijek ima odigranu jednu utakmicu više.

Osječani u nedjelju gostuju kod Rijeke i u slučaju remija ili poraza mogu se i odvojiti od Modrih na prvom mjestu.

Nenad Bjelica kao trener Osijeka u HNL-u sada ima osam pobjeda i jedan remi, i to onaj kod Hajduka na Poljudu (1:1).

Osječane šokirao njihov igrač

Osijek je započeo na Aldo Drosini s istih 11 igrača koji su počeli protiv Dinama (2:0) prošle subote i krenulo je gostima loše jer im je u sedmoj minuti zabio njihov igrač, Josip Špoljarić. Ofenzivac na posudbi u Puli je zabio lijepi gol glavom iz blizine. Ivušić je ostao ukopan na crti, a Gržan je lijepo asistirao.

Osijek se vratio u 31. minuti. Ramos Miérez je zabio glavom za izjednačenje Osijeka nakon lijepe asistencije s desne strane vanjskim dijelom kopačke. Argentinac je zabio svom bivšem klubu, a u 44. minuti Osijek je vodio.

Mierez i Bohar za preokret, Žaper potvrdio pobjedu

Nakon pregledavanja snimke sudac Pecarić je pokazao na bijelu točku. Rukom je nakon udarca Mile Škorića igrao Slavko Blagojević, a Damjan Bohar pretvorio je to u preokret gostiju.

Bijelo-plavi su u drugom poluvremenu iskontrolirali situaciju bez poteškoća, da bi utakmicu prelomili u 68. minuti. Akcija po desnoj strani preko Merveila Ndockyta stigla je prizemnom loptom do Žapera, koji s pet metara lako poentira, a u 75. minuti Ante Erceg glavom zabija nakon nespretne reakcije domaćeg Kima. 

Istra 1961 u subotu dočekuje Varaždin, a Osijek dan kasnije ima težak okršaj na Rujevici kod Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više